Albumi

Zašto se frontmen Killersa vratio u dječačke dane?

Zašto se frontmen Killersa vratio u dječačke dane?

Dok Muse nalazi pravi put do slušatelja rockera i žestoko kritizira hipnotiziranu masu, istovremeno samoprozvani veliki glazbenik Brandon Flowers svojim novim albumom, "The Desired Effect", odlazi u totalno drugačije vode.

S jedne strane nagoviješta da će Killersi sami sebe nadmašiti novim albumom (to je u redu jer ima mjesta napretku), a onda u svojoj solo karijeri slaže napol tugaljivu, napol prpošnu pop ljubavnu sagu o tome kako daje maksimum  i obožava svoju, pretpostavimo, ženu.

Osim što kao sample za svoj tekst koristi pjesmu "Smalltown Boy" od Bronski Beata (u "I can change"), otišao je predaleko u osamdesete i devedesete. Teško se oduprijeti činjenici da su te godine izrodile bezbroj trash evergreena. Možda Brandon ima viziju koju većina ne vidi, možda album jednostavno treba sjesti nakon više slušanja ili je mlađim naraštajima htio priuštiti svoju verziju glazbenog kraja 20. stoljeća.

Kako bilo, The Desired effect nam nudi pregršt hitića koji će stagnirati na top ljestvicama bez značajnog uspjeha. Album otvara  "Dream come true" u kojoj kao da se opravdava stihom "I got a right to speak my mind", zatim niže "Can't deny my love" s kojom je započela promocija novog albuma, pa već spomenuta "I can change".

Iako pjesma ne nudi nikakvo otkriće, a melodija je već korištena od Supermodea, iznenađujuće je kako se Brandonovi stihovi uklapaju uz melodiju i uz dužno poštovanje spram prethodnika koji su se igrali s ovom pjesmom, meni osobno ova kombinacija zvuči najbolje kao spoj teksta i melodije.

Da se razumijemo, svaka kritika je s ciljem dopiranja do umjetnika koji bi se trebao, ako se slaže s kritikom, razljutiti i napraviti nešto bolje. Također, Brandon je jedan od onih multitask kreativaca koji se rado miješa u produkciju svojih spotova koji su male priče. Prema tome, sve što radi, sigurno radi prvenstveno radi sebe, pa onda radi drugih. Ono na čemu možemo biti zahvalni je dobra ekspresija osjećaja i lakoća poistovjećivanja s pjesmama.

Problem je kad znaš da ti dotični umjetnik može dati i više, a sam iz nekog razloga još nije došao do te spoznaje. Željeni efekt će tek trebati postići, pričali mi o Brandonovoj samostalnoj ili karijeri njegova benda.

Popis pjesama:

1.         Dreams come true

2.         Can't deny my love *

3.         I can change *

4.         Still want you

5.         Between me and you *

6.         Lonely town

7.         Diggin' up the heart

8.         Never get you right *

9.         Untangled love

10.       The way it's always been

* top pjesme

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.