Albumi

Tamni kutak Mastodonove prošlosti

Tamni kutak Mastodonove prošlosti

Izdan pola godine nakon „Emperor of Sand“, „Cold Dark Place“ je njihov novi rad koji nije cijeli album, ali ga se isplati poslušati. Objedinjuje nekolicinu pjesama koje su izostavljene s tog, ali i prethodnog albuma „Once More 'Round the Sun“ što se i vidi, odnosno čuje.

North Side Star“ vuče na stariji materijal, zvuči kao kombinacija materijala s „Crack the Skye“ i „The Hunter“, dok „Blue Walsh“ ide vlastitim putem melankoličnog proga. Nisu revolucionarne, ali daleko od toga da su loše. Kontrast između EP-a i zadnjeg albuma itekako je očit. Koliko je „Emperor of Sand“ bio pristupačan i poliran, toliko je bio i predvidljiv. Nije donio ništa novo čime bi iznenadio, ni pridošlice ni veterane. Lapsus su ispravili i iskupili se materijalom koji nije povratak danima „Leviathana“, ali dokazuje da nisu skroz omekšali.

Vrtoglavi „Toe to Toes“ idealno kombinira staru i novu fazu benda. Šteta što nije bio na albumu – poboljšao bi ga. Kao šećer na kraju, „Cold Dark Place“ demonstrira odličnu akustičnu melankoliju i opravdava ime EP-a. Tkogod je bio razočaran njihovim zadnjim uratkom ili ih je tek sad počeo pratiti, slobodno može poslušati ovih par stvari. Dobar su dokaz da ne namjeravaju stagnirati i ulijeniti se.

Popis pjesama:
01. North Side Star
02 Blue Walsh
03. Toe to Toes*
04. Cold Dark Place*

*Top pjesme

 

Mladen Šlogar
Mladen Šlogar

"There is no dark side of the moon, really. As a matter of fact it's all dark."