Albumi

Željka Veverec “Je Veux” zasjala najsjajnijim sjajem - album spreman osvojiti svijet!

Željka Veverec “Je Veux” zasjala najsjajnijim sjajem - album spreman osvojiti svijet!

Željka Veverec oduvijek je bila simbol za glazbenu kvalitetu. Toplina njena glasa uz jedinstvenu interpretaciju zaslužni su za prepoznatljivost na domaćoj glazbenoj sceni, prvenstveno kao pjevačicu grupe Mangroove, a sada bi svojim solističkim projektom Je Veux opako mogla početi konkurirati i na inozemnoj sceni.

Jer, njen je debitantski album "I Glow" nadmašio sva očekivanja. Ona su, doduše, uistinu bila visoka, no glazbena progresija, atmosfera i poetičnost koja se dogodila u cjelini ovih devet pjesama, publici je dala jedno od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetnije izdanje kantautorica ovog područja. 

Ovo je lagani moderni pop, pitak i britak, kakav bi istovremeno u svom opusu zasigurno poželjele imati i Lana del Rey, Florence Welch, Katy Perry, Taylor Swift ili Adele. Bez imalo pretjerivanja, Je Veux, pokazala je svoju ranjivost i snagu, u potpunosti se ogolila pred publikom i iz svoje najdublje srži duše iznjedrila glazbu. Jer, ovako zvuči život žene koja hrabro putuje životom, ide vlastitim putem i ne odustaje od njega. Na trnovitom putu koji je određen samo za jedinstvene javljaju se razne svakodnevne sitnice koje također čine život, koje je provukla kroz pjesme i učinila ih još življim, dinamičnijim i uvjerljivijim, bez imalo kompromisa ili pokušaja skrivanja bilo kakvih detalja.

Raskoš zanimljivih skladateljskih elemenata iz raznih žanrova magnetično privlače slušatelja, drže ga prikovanog uz djelo kao cjelinu. Ponekad melankolično, kao na samom početku uz "The First Song" i "Girlfriend", no tada, uz eksperimentiranje elektronikom, dolazi val snage i pozitive uz "Dance To Forget".  Jazzy groove u “Beautiful” odaje pronalazak unutarnjeg mira nakon oluje, uživanja u životu. Emocija mirnoće i sigurnosti u kojoj publika uživa već neko vrijeme, jer ovom je pjesmom Željka već prošle godine najavila album. Radi se o uistinu jednoj od najboljih pjesama na albumu.

Nastavlja u funky ritmu uz “Loveable”, u koji je naprosto nemoguće se ne zaljubiti te nastavlja pomalo ekscentrično u “I Glow”. Definitivno najjača stvar na albumu, jedan potpuno novi pristup, umjetnica stavljena u novi kontekst - kada iz mirnoća eskalira u samouvjerenu snagu, pozitivno i odmjereno drsku. Ovakav razvoj događaja uistinu je bio neočekivan i svakako iznenađenje u jako, jako pozitivnom smislu. 

Prijelomni je to trenutak koji se dogodio na albumu, nakon koje slijedi zrelost i mudrost u boli, finalno zakucavanje uz “Enough”, “Strange Love Affair” i “Song To My Wounded Self”. Umjetnica je tako slušatelju dala do znanja da ovdje nije kraj priče, nazire se njen drugi dio, drugo glazbeno poglavlje koje će u narednom razdoblju zasigurno ugledati svjetlo dana.

Do tada, važno je upiti svaki segment ovog albuma, uživati u svakom njegovom trenutku i, zasjati!

 

Popis pjesama:
1. The First Song
2. Girlfriend
3. Dance To Forget*
4. Beautiful*
5. Loveable
6. I Glow*
7. Enough
8. Strange Love Affair*
9. Song To My Wounded Self

 

*top pjesme