auto-r

5 / 5
Andrea Kovač

Andrea Kovač

Zašto se ne bi drogirali happy endovima?

Piše od 22.02.2015.

U 9 godina napisala je 58 članaka.

Radio Moscow & Kaleidobolt u KSET-u

Radio Moscow & Kaleidobolt u KSET-u

Ljeto je u Zagrebu. Znate kako to ide. Tamo negdje samim krajem srpnja svi klubovi se gase. Koncerta nema na pomolu, partija ni za lijek. Padaju nam kriteriji, grabimo sve pred sobom, radujemo se svakom geganju pred binom, svakom riffu što iz pojačala dere. Čeznemo za novom koncertnom najavom. I onda se od nikud pojavi jedan bombončić, smješten unutar sigurnih zidina KSET-a. Ali ne bombončić, nego bomba, stoner bomba detonirana od strane grupice dugokosih momaka, raspoređenih u bendove zvane Kaleidobolt i Radio Moscow.

Morcheeba oduševila Šibenik

Morcheeba oduševila Šibenik

Protekla nedjeljna večer bila je već mjesecima unazad upisana u kalendar i to kao posjet Šibeniku i pohod na prekrasnu tvrđavu Sv. Mihovila. Pozornica je to s koje istovremeno imate pogled na grad, morsko-riječni kanal što vodi ka razbacanim otočićima te šibenski most sa zalaskom sunca u pozadini. Pozornica je to koju preporučujem svakome od vas da prođete u obilasku Dalmacije, pa makar u nekom turističkom terminu, ako ne zakačite kakav glazbeni događaj. A ove nedjelje, večernji termin je bio rezerviran za poslasticu zvanu Morcheeba.

Ljetni plesnjak u KSET-u uz JOKE i Jeboton

Ljetni plesnjak u KSET-u uz JOKE i Jeboton

Kset ove godine slavi 40 godina! Pohvalna je to činjenica, ali i impresivna jer klub studenata čini jednim od najstarijih zagrebačkih koncertnih odredišta. Ugostili su različita veća imena povodom rođendana, kao TBF ili Psihomodo Pop, te već pošteno zagazili ka 41. godini, al ni u ljetnom periodu nisu posustali od popunjavanja dosta prorijeđenog koncertnog kalendara Zagreba. Jako smo im zahvalni na tome! Pošto dane (još) ne provodimo na moru, rado ćemo se zatvoriti unutar 4 tamna zida i zamišljati da smo tamo negdje na ulicama Jadrana...

Počeo 11. INmusic!

Počeo 11. INmusic!

S krajem mjeseca lipnja, kao i svake druge od posljednjih 10 godina, došlo je vrijeme za još jedno izdanje najvećeg glazbenog festivala u Hrvata – slavnog, kišnog INmusica. Svake godine, ko prstom u pekmez, na neku foru, organizatori baš ubodu datum idealan za kupanje u jarunskom blatu, dok ostatak istog tjedna ispadne pravo ljetni, suh i vreo. Ipak, navedene okolnosti ne spriječe nadobudnu britansku omladinu da, osim blata, iskuša i vodicu iz jezera te nevezano uz stupnjeve Celzijuseve iznosa svoje nove, oskudne modne komade, boreći se blatom protiv celulita. Nevjerojatna je ta zakleta sudba što prati festival, no prečesto je „kiša“ ključna riječ izvještaja s INmusica, pa ovdje pauziram i prelazim na problematiku line up-a prvog dana.

Vintage pod svjetlima hip hopa

Vintage pod svjetlima hip hopa

Nakon rasprodanog Ede Majke i #drito iz Tvornice koncerta, postalo je jasno da hip hop scena u nas živi, odnosno da je pokrenula publike i probudila ih kako bi realizirali da i u našoj regiji ima reperskih "spika" vrijednih pažnje. Zaista doživljavamo svojevrstan boom (t)rapa, zadnjih godina cvjeta više no ikad u Lijepoj našoj, no mislim da su akteri večeri o kojoj vam pišem uživali kultni status i ranije nego su curice počele nositi majice s natpisima Trap je Pank.