auto-r

3 / 5
Andrea Kovač

Andrea Kovač

Zašto se ne bi drogirali happy endovima?

Piše od 22.02.2015.

U 8 godina napisala je 58 članaka.

The Jon Spencer Blues Explosion u Močvari

The Jon Spencer Blues Explosion u Močvari

Protekla srijeda je bila toliko promjenjiva, promatrana kao jedan običan dan u tjednu, jednom od 52 u godini, da je to doista vrijedno spomena pri izvještavanju s koncerta. Kada se toliko vremenskih stanja promijeni unutar 24 sata, nužno za sobom vuče i činjenicu o jednakim promjenama stanja uma. No sve meteoropate, ili one poput mene što jednostavno pate čim se sunce skrije (suncopati?), sinoć je moglo "osloboditi" skrivanje u močvarna područja.

Finale SuperUha

Finale SuperUha

Treći dan na tvrđavi ostvario je očekivanja i pretpostavke te se izrealizirao kao izvrsno finale festivala. Iako je moj favorit i dalje ostala prva večer, zbog vlastitih glazbenih preferencija, ali i glazbenika koji su ih nastupima neupitno opravdali, s razlogom sam recenzirajući drugi dan najavila završni kao još jednu divlju rijeku, što svojim virovima uvlači u dubine. Tako i bi, headlineri su nadmašili sami sebe nastupima, te bi već i ta dva giga graciozno zatvorili festival, kamoli čitav komplet. Pa krenimo od početka.

Radio Aktiv –

Radio Aktiv – "Stvarnost između reklama"

Proteklog proljeća još je jedan mladi bend pod okriljem Spone predstavio novo izdanje, a radi se o zagrebačko-pulskoj ekipi pod imenom Radio Aktiv. Nakon kvalitetnog prvog albuma "Grije nas isto sunce", koji nije ludo odjeknuo scenom, ali nije ni prošao neopaženo, porodili su nasljednika – "Stvarnost između reklama". Prvim albumom su ostavili dobar trag te se s radoznalošću očekivao ozbiljniji, zreliji album (u glazbenom i liričkom vidu), no dobili smo 13 iznenadno lakih pjesama.

Psihodelic Blues Obsession - Sve što nisam htio, dogodilo se!

Psihodelic Blues Obsession - Sve što nisam htio, dogodilo se!

Moram ovu recenziju započeti osobnom crticom jer svoje korijene vuče iz situacije blage frustracije – ono kad dobijete zamolbu za objavu o novom izdanju, a u mailu čitave dvije rečenice uz popis pjesama, pa odlučite poslušati o čemu se radi čisto kako bi sami napisali koju rečenicu više. Na kraju vas već prva pjesma nekako zaintrigira, a svaka iduća sve više i drugačije, pa za pola sata imate stranicu teksta, a niste još ni u tražilicu upisali ime dotičnih. Napravite navedeno i shvatite kako zapravo osobno poznajete dio (barem stare postave) benda godinama, a niste ni znali za ovaj projekt, pa osjetite blagu posramljenost i sreću istovremeno, ali zapravo najviše obožavanje moćne vladarice našeg kozmosa – slučajnosti. Iznenada me počastila zalogajem psihodeličnih opsesija, kako i samo ime izvođača kaže.

INmusic festival 2015. - dan treći

INmusic festival 2015. - dan treći

Zahvaljujući apokaliptičnim padalinama što su nas pratile čitavog drugog dana festivala, jučer smo svaku zraku sunčeva sjaja cijenili više no ikad, dočekivali sa spremnim sunčanim naočalama iliti, doslovno – “ko ozebli sunce“. Šarene kabanice zamijenile su šarenije haljinice jer je, srećom, ciklona odlučila samo na jedan dan nas podsjetiti da – niste bili na INmusicu, ako niste došli kućama mokri do kože. Bila sam skeptična kako će proći kretanje pred Main i World stageom, jer je pri dolasku izgledalo kao da je krdo svinja upravo imalo pool party, no nismo previše dopustili blatu da pokvari dan. Prednost ovog dana je bila i poveća brojka žestokih energičnih bendova koji nisu dopustili da osjetimo koliko nas je zaista festival iscrpio, već tjerali na plesanje, ili bolje rečeno – skakanje. Pa, počnimo.