auto-r

5 / 6
Bruno Gajski

Bruno Gajski

Piše od 10.12.2021.

U 2 godina napisao je 64 članaka.

POVIJEST KROZ STIHOVE:  X-Ray Spex:

POVIJEST KROZ STIHOVE: X-Ray Spex: "Oh Bondage Up Yours!" - Oslobađanje iz ropstva

U našoj rubrici predstavljamo engleski punk rock sastav X-Ray Spex i njihov prvi singl Oh Bondage Up Yours! iz 1977. godine. Ovaj bend, koji je među prvima uveo saksofon u punk zvuk, često je puta nepravedno zapostavljen kada se govori o začecima punka. U pjesmi autorica stihova i pjevačica Poly Styrene kritizira patrijarhat, tradicionalne vrijednosti, ali i potrošačko društvo.

Neno Belan & Fiumensi u Maloj dvorani Doma sportova: Noć za ljubav i urnebes

Neno Belan & Fiumensi u Maloj dvorani Doma sportova: Noć za ljubav i urnebes

Neno Belan & Fiumensi u subotu 11.02. u maloj dvorani Doma sportova održali su koncert za pamćenje u trajanju od nevjerojatnih 3 sata i 40 minuta. Publika se zaista sastojala od različitih generacija – od ekipe koja je slušala Đavole u osamdesetima do njihovih klinaca koje su sada držali na ramenima. Sinoć je Neno u prepunoj Maloj dvorani, osim slavljenja ljubavi na tradicionalnom valentinovskom koncertu, proslavio i 25 godina zajedničkog glazbenog stvaralaštva s Fiumensima.

Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

U subotu 14. siječnja mladi perspektivni garažni rock duo Djeca! održali su u prepunom Malom pogonu Tvornice kulture promociju svojeg debitantskog albuma „Kad čuješ ovaj zvuk“. Bruno Žabek na gitari i mikrofonu te Benjamin Mjeržva za bubnjevima održali su jedan od onih koncerata o kojima će se pričati tjednima. Iako se publika sastojala uglavnom od mlađe ekipe, našlo se tu i nekolicina starijih koji su se očito zaželjeli kvalitetnog rocka u subotu navečer.

Četvrtak je dan za punk - Six pack u Vintageu

Četvrtak je dan za punk - Six pack u Vintageu

Teško je opisati uzavrelu atmosferu koju su pankeri iz Smederevske Palanke stvorili u ugodno popunjenom Vintage Industrial baru u četvrtak 03. studenog. Najjednostavnije ju je opisati kao pravi punk tulum u ulici sjećanja. Čini mi se da ekipa koja je pohodila ovaj mali spektakl neće drugi dan biti umorna niti u školi ni na faksu nego na poslu. Jer generacija koja se sinoć okupila u Vintageu većinom su bili tinejdžeri krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih.