auto-r

51 / 51
Maja Trstenjak

Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report

Piše od 17.07.2017.

U 3 godine napisala je 611 članaka.

3 komada klasike za ljubitelje Je Veux

3 komada klasike za ljubitelje Je Veux

Je Veux svojim je debitantskim albumom “I Glow” instantno oduševila svakog tko se s njime susreo. Titula albuma godine itekako je zasluženo pristigla već s nekoliko strana, a mnogobrojne nagrade čije nas dodjele očekuju u narednom razdoblju zasigurno će dodatno potvrditi njegovu vrijednost. Od umjetničke ideje, preko kompozicije, pa sve do interpretacije, sve je odrađeno na svjetskoj razini kvalitete zbog čega se iz dana u dan opravdano povećava njegov broj preslušavanja. Inspirirani ovim fantastičnim albumom, odabrali smo tri djela klasične glazbe.

Tomislav Oliver:

Tomislav Oliver: "Umjetnost traži umjetnike, a ne epigone"

2021. godina bit će godina legendarnog Muzičkog Biennala Zagreb. Svake dvije godine ova kultna manifestacija stavlja Zagreb u središte svjetske svene suvremene klasične glazbe, impresionirajući razinom kreativnosti i inovativnosti programa i samog koncepta. Jedan od članova programskog odbora Biennala, skladatelj i muzikolog Tomislav Oliver, otkrio nam je što nas očekuje na nadolazećem izdanju festivala koji će se održati u najizazovnijim vremenima u povijesti glazbene umjetnosti. Također, razgovarali smo o suvremenoj klasičnoj glazbi, specifičnosti i ljepotama žanra te skladateljskom procesu.

Beethoven danas slavi rođendan - zanimljivosti koje sigurno niste znali o njemu

Beethoven danas slavi rođendan - zanimljivosti koje sigurno niste znali o njemu

Jedna od najvećih proslava obljetnica rođenja u klasičnoj glazbi do sada bila je planirana upravo za nesretnu 2020. Nema tog orkestra, solista, koncertne dvorane ili glazbene organizacije koji svoje djelovanje ove godine nije posvetila Ludwigu van Beethovenu. Postao je viralan, dobio je svoje službene hashtagove #beethoven2020 i #beethoven250, a pandemija nije uspjela prekinuti ovo slavlje koje se iz fizičkog svijeta preselilo u virtualni.