auto-r

8 / 10
Marija Kancir

Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.

Piše od 06.05.2015.

U 9 godina napisala je 109 članaka.

Kries i kolo ponovno u Boogaloo klubu

Kries i kolo ponovno u Boogaloo klubu

S obzirom na to da se Kries ne može svrstati u bendove koji često sviraju, činjenica da je sinoć Boogaloo bio krcat ljubiteljima etno i world glazbe ne bi trebala nikoga začuditi. Solidno prije početka koncerta dvorana je bila gotovo pa puna te smo se svi uredno poslagali tražeći što bolju poziciju za spektakl koji Kries uvijek priredi na svojim nastupima. Za svaki njihov nastup očekivanja su velika, ali s razlogom - Kries ima tu sposobnost da ujedini publiku i baci je u svojevrsni trans. A tako je bilo i sinoć.

Editors u Zagrebu – miljenici domaće publike

Editors u Zagrebu – miljenici domaće publike

Petnaest godina karijere i „Black Gold- Best of Editors“ album bili su razlog zašto je Zagreb sinoć opet imao priliku ugostiti uvijek rado viđene goste, Editors. Unazad nekoliko godina Zagreb je postao obavezna stanica za svaku turneju, a ljubav između domaće publike i engleskog benda je neupitna i sve jača sa svakim njihovim dolaskom. Žanrovski drugačije, ali generalno ista situacija koja vrijedi za Flogging Molly, Lanegana i još nekolicinu glazbenih velikana koji se kod nas osjećaju kao doma.

Flogging Molly u Tvornici i ponedjeljak za pamćenje!

Flogging Molly u Tvornici i ponedjeljak za pamćenje!

Tuđi, a naši. Ljubav između Flogging Molly i hrvatske publike kroz godine je postala neupitna i potvrđuje se iz nastupa u nastup. Do te mjere da ih se komotno može zvati domaćim bendom. Rijetko koji bend svaki put kad posjeti Hrvatsku dobije takav odaziv i takvu reakciju publike, kakvu već godinama dobiju ovi veseli Irci. I oni to znaju i cijene, kao što su sinoć, u ugodno ispunjenom Velikom pogonu Tvornice nekoliko puta napomenuli.

Rock propovijed u Tvornici uz moćni Clutch

Rock propovijed u Tvornici uz moćni Clutch

Američki bend Clutch je Hrvatsku, tj. Zagreb prvi put posjetio 2016. godine.I tad se radilo o rasprodanoj Tvornici (nakon što je koncert premješten iz Močvare zbog veličine prostora), ali bio je to jedan od onih koncerata koji te ostave bez teksta – što se tiče nastupa samog benda, a i što se tiče reakcije publike. Očito je to bilo svima jasno pa smo dvije godine kasnije dobili priliku za reprizu na krilima posljednjeg albuma „Book of Bad Decisions“. Koncert je, očekivano, opet bio rasprodan, Tvornica je daleko prije 22 h, za kad je najavljen Clutch, bila solidno popunjena, a u zraku se osjećala nestrpljenje – dečki iz Clutcha su sami sebi prvim koncertom jako visoko podignuli letvicu.