auto-r

14 / 14
Mirta Klarić

Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja

Piše od 27.10.2017.

U 5 godina napisala je 158 članaka.

Eugene Hütz (Gogol Bordello):

Eugene Hütz (Gogol Bordello): "Sve što smo do sada radili bila je samo proba za ovaj trenutak!"

Gogol Bordello, nezaustavljiva gypsy punk mašina već više od dva desetljeća svjetskoj publici kroz svoju glazbu približava ukrajinsku kulturu. Njihova misija poprimila je sasvim drugi kontekst prije šest mjeseci kada je Rusija krenula u vojnu invaziju na Ukrajinu. Gogoli predvođeni karizmatičnim frontmenom Eugeneom Hützom, koji je iz Ukrajine emigrirao 1989. godine, od početka rata neumorno rade na osvještavanju svoje publike i šire javnosti o tragičnoj situaciji koja se upravo odvija na istoku Europe. Gogoli su za rujan najavili novi album “Solidaritine ” na kojem je surađivao i ukrajinski, za Nobelovu nagradu nominirani pjesnik Serhiy Zhadan. S Eugeneom Hützom imali smo priliku o aktualnim temama porazgovarati ranije ovog ljeta nakon njihovog sjajnog nastupa na INmusic festivalu.

NEKAD I DANAS: Prodaja albuma

NEKAD I DANAS: Prodaja albuma

Glazbeni albumi nekad su bili primarni izvor zarade izvođača, a njihov uspjeh mjerio se u broju prodanih primjeraka. Albumi najvećih zvijezda dostizali su srebrene, zlatne, dijamantne i platinaste naknade, a iako takvih albuma s kojima izvođači mogu doseći ove zavidne brojke ima i danas, tržište se korjenito promijenilo te je album koji je nekada bio stup glazbene industrije pao u drugi plan. Koji su tome uzroci te kakva je sadašnjost i kakva potencijalna budućnost čeka albume istražit ćemo u nastavku.

NEKAD I DANAS: Mjuzikli i rock opere

NEKAD I DANAS: Mjuzikli i rock opere

Glazba može aktivirati emocije kao rijetko što drugo, pa kada neka priča oživi kroz glazbu na daskama koje život znače ili velikom platnu u kombinaciji s raskošnom scenografijom, plesom, blještavim kostimima, intrigantnim likovima stavljenima u situacije koje oduzimaju dah, ta emotivna reakcija postaje još jača, a poruka priče postaje glasnija. Sve ove elemente zbog kojih su postali neodoljivi publici diljem svijeta u sebi sadrže mjuzikli i rock opere.