auto-r

9 / 9
Mladen Šlogar

Mladen Šlogar

"There is no dark side of the moon, really. As a matter of fact it's all dark."

Piše od 27.10.2016.

U 7 godina napisao je 99 članaka.

Bruce Dickinson na slobodi i na otvorenom!

Bruce Dickinson na slobodi i na otvorenom!

Budući da je (još uvijek) ljeto, nije škodilo otići i na pokoji koncert, a ne samo kuhati se u zatvorenom prostoru i kukati kak je ljeti „pakleno“. Da odmah riješimo klišeje, velik doprinos „vrućoj atmosferi“ bio jest upravo dolazak osebujne ličnosti Brucea Dickinsona. Nakon 3 koncerta s bendom s kojim se i proslavio, bilo je vrijeme čuti kako zvuči „na osami“. Ok, popratio ga je i njegov bend The Mandrake Project, al' poanta je tu. Dakle, ljeto, 35 stupnjeva, beton i metal. I to nadomak industrijske zone. Ne znaš je li koncert ili bauštela.

For the Record: The Beatles – „Please Please Me“

For the Record: The Beatles – „Please Please Me“

Za Beatlese i njihovu glazbu zna svatko, čak i najzagriženiji alternativac koji se kune samo u najopskurnije bendove koji su jedva izdali jedan album – i to na studentski kredit. No čak ni za njih – Beatlese, jel – nitko ne bi znao da singlovi „Love Me Do“ i „Please Please Me“ nisu polučili uspjeh te omogućili snimanje njihova prvog albuma. Prvijenac legendi popa, rocka i svega između bio je tek uvod u sve što su kasnije postignuli. To uključuje i fantastičnu produkciju koja obiluje odličnom dinamikom i jasnim tonovima.

Steve Vai i njegov talijanski talent u Domu sportova

Steve Vai i njegov talijanski talent u Domu sportova

Jednostavna glazba zna biti dobra. Pjesme od dva akorda – ili manje – itekako znaju biti zabavne. Ipak je AC/DC izgradio karijeru na istima. Svi ih volimo, htjeli to priznati ili ne. Od najprodanije duše koja bi se dalje zadužila jedino na kredit pa sve do najpretencioznijeg štovatelja progresive, poznatije kao tablica množenja. Međutim, ponekad se zaželimo zahtjevnijih rifova, čisto da mozak ne atrofira. Ako je i melodično, još bolje. Tu upada Vai. Satrijanijev učenik i Zappin šegrt, davno je kročio na ove prostore. Stoga i ne čudi velika potražnja te promjena lokacije. Bilo je uzbudljivo, toliko da ni „predivno“ vrijeme nije uspjelo umanjiti doživljaj.

Dream Theater x Devin Townsend = DT na kvadrat

Dream Theater x Devin Townsend = DT na kvadrat

Iako više nikad neće biti popularna kao 70-ih – čast iznimkama poput Pink Floyda – progresiva i dalje privlači publiku koja traži nešto zahtjevniju, da ne kažem pretenciozniju, glazbu. U metalu je taj krug još uži, no zato se svi fanovi podžanra kunu u Dream Theater. Definitivno prva asocijacija kad je riječ o progresivnom metalu, DT je najavom novog koncerta obradovao mnoge. Ipak je zadnji bio u Ciboni prije 8 godina, a u međuvremenu su izdali 3 albuma. Ovaj put su imali i društvo blesave ličnosti Devina Townsenda koji je još jednom dokazao da je jedan od najboljih vokala u metalu te da žanr može biti zabavan. Udružili su snage – i inicijale – te pošteno zabavili publiku u Domu sportova.