Novost-i

Mr.Lee & Ivanesky predstavljaju novi spot

Mr.Lee & Ivanesky predstavljaju novi spot "Sailor"

Nedavno su nam predstavili spot ‘A good actor’ kojim su Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević najavili svoje vjenčanje.

Spot za Mornara donosi potpuno drugačiju priču i estetiku, a nastao je u nestvarnom stubištu arhitektonskog čuda – poznate Kockice, u maniri ‘one take’ spotova inspiriranih Massive Attackom i njihovom 'Unfinished Symphaty' te Blade Runner estetikom.

Nakon Mrletovog eksperimentalnog snimanja ‘’zvuka grada Rijeke’’ i željom za materijalizacijom istog nastala je pjesma ‘Sailor’ koja je zatim otputovala i do Berlina gdje su na pjesmi sudjelovali i fantastični udaraljkaši pod vodstvom Sanje Fišter, a aranžmane za čela radio je priznati kompozitor i dirigent Frano Đurović. No to nije sve! Mr. Lee & IvaneSky veliki su zaljubljenici jedne od najvećih suvremenih  spisateljica Tatjane Gromače, koju su zamolili da u sklopu ‘Sailora’ sinkronizira jednu od svojih poema - unutar ideje spajanja tri forme umjetnosti koju donosi novi spot, Tatjana Gromača donosi zapis iz Knjige izmišljenih snova. 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni