Novost-i

Nick Oliveri zatvorio koncertnu sezonu u Vintagu

Nick Oliveri zatvorio koncertnu sezonu u Vintagu

Originalni član kultnog benda Kyuss, basist, prateći vokal i koautor na dva najjača albuma Queens Of the Stone Agea "Rated R" i "Songs for the Deaf", dio nekadašnje postave shock-punkera The Dwarves, frontmen vlastitog side-projekta Mondo Generatora, a svoj udio dao je i unutar kalifornijskog hardcore punk benda Bl'ast - enfant rock 'n'roll biznisa Nick Oliveri, 30. srpnja održao je koncert u Zagreb. Klub domaćin bio je Vintage Industrial Bar.

"Death metal, death punk - death acoustic!" - tim riječima je Nick opisao glazbu koju je predstavio zavidnom broju zagrebačke publike na jučerašnjem koncertu. I točno tako i je - pjesme iščupane iz opusa svih gore navedenih bendova izvedenih kombinacijom prljavog growla i lucidnih screamova s nabrijanim punk riffovima na akustari.

Koncert je otvorio pjesmama "Green Machine" legendarnih Kyussa i "Gonna Leave You" od Queensa, a kroz čitav koncert pokušavao je ostvariti atmosferu kao da smo u njegovom dvorištu u LA, cugamo, roštiljamo dok on pravi "budalu" od sebe. To mu je najviše pošlo za rukom kada je na stage pozvao publiku da mu otpjevaju "Feel Good Hit of the Summer" dok je on zadovoljno klimao glavom i kroz smiješak nabijao po akustari. Dotaknuo se i osjetljive teme zvane Kyuss Lives! i komplikacija oko prava na korištenje naziva oko kojeg su dignute i sudske parnice, no njegov stav zapravo je jedini ispravan - Kyuss nije niti njegov, niti Joshov, niti Brantov niti Garciajin već je isključivo od fanova koji su nastavili graditi ime benda kada on više nije postojao. Nakon toga dobio je veliki pljesak i odsvirao "Love Has Passed Me By".

Nekoliko puta je najavio da svira posljednju pjesmu, ali je samo nastavio svirati i redao pjesmu za pjesmom. Publika ga je vratila na bis na kojem je zahvalio Vintage Industrial baru na gostoprimstvu, svima koji su došli, najavio novi album i povratak u Hrvatsku s bendom te pozvao sve prisutne da se nakon koncerta zajedno s njim zapiju.

Nakon koncerata D.O.A. 9. srpnja i The Exploiteda 13. srpnja, nismo mogli zamisliti bolje zatvaranje koncertne sezone 2014./2015. godine nego  s Nickom Oliverijem.