Intervju

Bitipatibi:

Bitipatibi: "Svatko ima nekog Andriju, tako smo i mi nekome Andrija"

Beogradski shoegaze/dream pop bend Bitipatibi vraća se u Tvornicu kulture nakon gotovo dvije godine, ovoga puta na krilima novog albuma "Lešnici divlji 2". Ususret subotnjem koncertu, popričali smo s vokalisticom Unom Gašić.

Koliko se "Lešnici divlji 2" razlikuju od "Lešnika divljih"?
Album se dulje radio u studiju, tu je suradnja s jazz saksofonistom Dušanom Petrovićem  koji sad dolazi s nama u Tvornicu, moja velika ljubav je bend Morphine i tenor saksofon.

Kako to da ste se odlučili na isto ime novog albuma?
"Lešnici divlji 2" kao nastavak priča o psićima, macama, vjevericama, delfinima, dječjem pogledu na svijet, sjećanja na parkove, prirodu, sela, sva ta mjesta na kojima smo i dalje djeca. 

 

 

Kako je nastao album? Što je bila najveća inspiracija? 
Rad s bendom, kolege u bendu. "Gluposti" su pjesma o psićima bivšeg gitarista, koje u nekom trenutku nisu mogle s njim ostati u Beogradu, nego su morali otići na selo kod njegovih rođaka.

Kako je stanka utjecala na vas kao glazbenike? Kakva je kemija nastala jednom kada ste se ponovo okupili i stali zajedno na binu? Kako su se stvari promijenile?
Vrijeme brzo prolazi i neke odluke se moraju donijeti. Ja sam se odlučila baviti glazbom, iako sam diplomirani arhitekt. To nije bila laka odluka, ali tek tad se počelo nešto dešavati, ne sviram više samo s prijateljima, kad nam je lijepo i kad se okupimo. Ne odgovaram na mailove kad želim, neko redovno, osam sati dnevno posla minimum, kao i svaki drugi posao.

Tko je Andrija?
Andrija je netko u koga ste zaljubljeni, ali na žalost, nije vam uzvraćeno. Mislim svatko ima nekog Andriju, isto tako smo i mi nekome Andrija.

 

 

Ponovo u Tvornici kulture, kakva očekivanja imate od koncerta?
Album se našao na mnogim listama regionalnih portala među najboljim. Mislim da se rezultati konačno vide, dosta smo svirali u protekle dvije godine, bend tek sad zvuči kako želim i moram  se pohvaliti da se jako lijepo slažemo. Imamo mnogo novih pjesama, već smo nekoliko objavili kao audio/video live u Digimediji. Mogu se poslušati na našem Youtube kanalu. Treći album će izaći vjerojatno već na ljeto.

Što publika može očekivati? Kako se pripremate za nastup?
Tvornica je najbolji prostor za ovakvu glazbu i zato se radujemo. Hvala Zvonimiru Pušiću na podršci, mislim da će biti preko dva sata svirke, oba albuma i dosta novih pjesama.