Intervju

Kole:

Kole: "Snimanje novog albuma kreće odmah poslije ljeta"!

Kantautor Kole je u svojoj iznimno zanimljivoj karijeri prošao mnogo toga – već u tinejdžerskim danima je počeo zarađivati novac brojnim gažama na hrvatskoj obali, zatim odlazi u Frankfurt gdje provodi punih osamnaest godina, živi od glazbe, svira u raznim bendovima (Ledeni Zid, Status Cro, Upitnik) te često nastupa kao prateći glazbenik brojnim poznatim hrvatskim pjevačima i pjevačicama. Čitavo to vrijeme radi i na samostalnoj karijeri te nastupa pod familijarnim nadimkom Kole. U Hrvatsku se vraća 2007. godine gdje uspješno nastavlja s glazbenim djelovanjem. Kruna višegodišnjeg autorskog djelovanja je debitantski album “Godine”, koji je objavila Spona 2019. godine.

U Njemačkoj ste nastupali sa sastavima Ledeni Zid, Status Cro i Upitnik. Možete li nam reći nekoliko riječi o tim sastavima i o tom periodu Vaše karijere?

To su sve bili bendovi koje sam ja osnovao ili bio jedan od osnivača. Svirali smo uglavnom Hrvatsku muziku. Od 1997. nastupam pod imenom Kole. Paralelno s tim sam radio i projekte s Njemačkim i Talijanskim izvođačima.

Kao prateći glazbenik ste svirali s brojnim poznatim hrvatskim pjevačima i pjevačicama. Kako je došlo do tih suradnji?

To su bile godine kad se puno nastupalo po Hrvatskim misijama, centrima i slično. Onda bi usput i popratili Hrvatske pjevačke zvijezde koje bi dolazile na gostovanja.

Gdje Vas publika može čuti u bližoj i daljoj budućnosti? Koji su Vam idući koncerti?

S ovim autorskim pjesmama nadam se što prije dobiti upite za koncerte. A projekt zabavljačkog benda Koperonti, kojeg sam suosnivač se normalno nastavlja.

Koji su Vam planovi za budućnost? Gdje se vidite za pet godina? Razmišljate li toliko daleko?

 Planovi su i dalje nastupati, stvarati nove pjesme i zabavljati ljude. Za pet godina se vidim kao autor sa dva studijska albuma.Ha,ha.

Kad planirate objaviti idući album? Nadam se da nećemo morati čekati deset godina.

Snimanje novog albuma kreće odmah poslije ljeta 2020. Ne, ovaj put neće trajati 10 godina.

Imate li poruku za čitatelje našeg portala? 

Želim svima sretnu Novu i puno zdravlja!

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni