Intervju

Pale Origins ususret otvorenju nove sezone Good Vibrationsa

Pale Origins ususret otvorenju nove sezone Good Vibrationsa

Uz Slavese, u Močvari će prvi ovosezonski Good Vibrations 16. listopada otvoriti zagrebački bend Pale Origins. Što spremaju, kako se pripremaju i je li ih trta nastupiti prije opakih Slavesa, provjerite u nastavku.

Svirate prije  Slavesa. Jeste li ih možda već gledali uživo?
Nismo ih gledali do sad, zato nam je to još jedan dodatni razlog za veselje ovom nastupu.

Na kratkoj ste turneji po Balkanu. U kojem se gradu nastupu najviše radujete?
Tako je, u studenom nas čeka naša prva manja turneju po Srbiji, Rumunjskoj i Mađarskoj. U sve te gradove dolazimo po prvi put tako da se radujemo svim nastupima, nemožemo baš izdvojiti neki posebno a i ostavljamo da vidimo koji će nas najviše iznenaditi!

Koja vam je svirka ostala dosad u najboljem, a koja u najgorem sjećanju?
Imamo sreće reći da je svaka svirka dosad ostala u dobrom sjećanju jer nismo imali nekih prevelikih problema osim onih nekih manjih tehničkih, no voljeli bi izdvojiti nastup na ovogodišnjem Demofestu u Banja Luci, jer svirati ispred toliko ljudi je stvarno poseban osjećaj.

Koji se bendovi trenutno nalaze na vašoj playlisti?
Uf, pošto svi slušamo dosta različitu glazbu teško je točno reći. Već neko duže vrijeme na playlisti su se zadržali bendovi kao Architects, Gojira, Nothing More, Bring Me The Horizon, Periphery... U principu svašta procilkulira kroz naše uši.

Skoro je godinu dana prošlo od izlaska vašeg EP izdanja. Je li album u pripremi?
U pravu si, sljedeći mjesec će biti točno godinu dana od našeg prvog izdanja, stvarno je brzo prošlo! Na albumu radimo isto već praktički od izlaska EP-a. Trenutno smo negdje na polovici, ali ne brzamo jer se želimo posvetiti svakoj pjesmi kolko god treba da budemo u potpunosti zadovoljni.

Kako nastaju vaše pjesme? Gdje pronalazite inspiraciju?
Sve pjesme što se tiče instrumentalnog dijela dosad su nastale u kućnom ambijentu gdje se snime, a kasnije na probama prezentira ostalima pa onda svi zajedno radimo na detaljima i aranžmanu. Što se tiče tekstualnog dijela on nastaje u svakakvim svakodnevnim situacijama, mnogo puta se još mijenja i tijekom snimanja vokala, ako shvatimo da imamo nekih boljih ideja. Inspiraciju nalazimo stvarno svugdje, ali nekako najviše dolazi u trenucima kada prolazimo neke osobne životne stvari.

Što možemo očekivati od vašeg nastupa u Močvari?
Prije svega predstavit ćemo par novih stvari koje će se naći na albumu, a uz to konstantno se trudimo podići nastupe na neki viši nivo što svirački tako i vizualno, pa smo Vam i ovog puta spremili neka mala iznenađenja.