1/7

Koncerti

96 / 96
Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

Djeca! u malom pogonu Tvornice - Osjeti tu energiju

U subotu 14. siječnja mladi perspektivni garažni rock duo Djeca! održali su u prepunom Malom pogonu Tvornice kulture promociju svojeg debitantskog albuma „Kad čuješ ovaj zvuk“. Bruno Žabek na gitari i mikrofonu te Benjamin Mjeržva za bubnjevima održali su jedan od onih koncerata o kojima će se pričati tjednima. Iako se publika sastojala uglavnom od mlađe ekipe, našlo se tu i nekolicina starijih koji su se očito zaželjeli kvalitetnog rocka u subotu navečer.

Clutch u Zagrebu – And the mob goes wild, again!

Clutch u Zagrebu – And the mob goes wild, again!

Miljenici domaće publike, Clutch, sinoć su po treći put nastupili u Zagrebu, točnije u rasprodanoj Tvornici kulture. Dok je Šubićeva odjekivala žestokim ritmom, u samoj Tvornici Clutch je još jednom potvrdio zašto u Zagrebu, ali i šire, imaju reputaciju „must watch“ benda, bez obzira na to jeste li dugogodišnji fanovi ili pak samo želite na svoje oči provjeriti oko čega se svakih par godina diže tolika hajka.

Bare i Majke – povratak na mjesto zločina

Bare i Majke – povratak na mjesto zločina

Prošlo je 25 godina od kultnog koncerta u Domu sportova, a prošlo je i više otkad su Bare i Majke počeli ostavljati svoj neizbrisiv trag na hrvatskoj sceni pa nimalo ne čudi da se za sinoćnji koncert tražila karta više. Karte su kompletno rasprodane par dana ranije, što samo dodatno ukazuje na značaj koji su Majke ostavile na sceni do sad, i koliko vjerne fanove i dalje imaju. Ako je suditi po prosjeku godina sinoć, vjerujem da je u dvorani bio i solidan broj onih koji su prije 25 godina, s nešto manje briga i manje bora, te 97. iz prvih redova podupirali Majke na vrhuncu slave.

Četvrtak je dan za punk - Six pack u Vintageu

Četvrtak je dan za punk - Six pack u Vintageu

Teško je opisati uzavrelu atmosferu koju su pankeri iz Smederevske Palanke stvorili u ugodno popunjenom Vintage Industrial baru u četvrtak 03. studenog. Najjednostavnije ju je opisati kao pravi punk tulum u ulici sjećanja. Čini mi se da ekipa koja je pohodila ovaj mali spektakl neće drugi dan biti umorna niti u školi ni na faksu nego na poslu. Jer generacija koja se sinoć okupila u Vintageu većinom su bili tinejdžeri krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih.

The Cure u Areni Zagreb -  Baš poput sna

The Cure u Areni Zagreb - Baš poput sna

U četvrtak 27. listopada u prepunoj zagrebačkoj Areni svoj drugi nastup u Hrvatskoj održali su jedni od začetnika gothic rocka kultni britanski darkeri The Cure. Sa svojim posebnim glazbenim izričajem koji je kombinacija new wavea, post-punka i gothic rocka utjecali su na nastanak cijele goth supkulture početkom osamdesetih u Velikoj Britaniji koja se proširila nekoliko godina kasnije i na naš prostor s epicentrom u zagrebačkom klubu Jabuka.