Koncerti

Michael Buble - poljubio hrvatsko tlo i napravio spektakl za pamćenje

Michael Buble - poljubio hrvatsko tlo i napravio spektakl za pamćenje

Zagrebu uistinu nedostaju ovakvi spektakli. Još kad je u pitanju šarmer kao što je Michael Buble, uistinu nismo mogli poželjeti bolje otvorenje nove koncertne sezone.

Večer koja je bila fokusirana isključivo na dobru glazbu, kako je slavni pjevač posebno naglasio, donijela je dva sata zanimljivih trenutaka, ali prije svega zabave za široku publiku.

foto: Michael Buble, credit: Zvonimir Bregeš

 

Arena Zagreb ugodno se popunila, a njegovi su najveći fanovi već od prve pjesme ustali sa stolica i strateški uhvatili mjesta u prvom redu, kako bi što bolje uhvatili osmijeh svog velikog idola. Čovjek koji iza sebe krije istovremenu tešku životnu priču i svjetski uspješnu karijeru na kojoj mu zavide mnogi, ovom je turnejom otvorio novo životno poglavlje, odlučivši iskreno širiti ljubav i pozitivnu energiju. Dok su obrade velikih klasika bile odrađene standardno dobro, Buble je svoju najveću vrijednost pokazao u izvedbi pjesme "Forever Now" koju je posvetio vlastitoj djeci. Bio je to uistinu najemotivniji trenutak večeri zbog kojeg se i njemu pokoja suza našla u oku.

 

foto: Michael Buble, credit: Zvonimir Bregeš

 

Produkcija na najvišoj razini kvalitete, impresivna scenografija uz dinamičnu postavu video zidova te čarobni efekti igre projekcija uz izuzetno zanimljiv light show nešto je što se na ovim prostorima uistinu rijetko viđa. Također se rijetko viđa i toliko kvalitetan prateći orkestar, koji se na trenutke više uvukao u groove od samog Bublea te potvrdio svaku njegovu riječ pohvale.

 

foto: Michael Buble, credit: Zvonimir Bregeš

 

Nije mogao ne prokomentirati činjenicu da je njegov djed iz Hrvatske, te da mu je dio obitelji također došao na koncert. Čak je u jednom trenutku kleknuo i poljubio pozornicu, a uz nekoliko priznanja da je katolik publika je dobila legitimnu potvrdu da se radi o pravom Hrvatu. Veliki je to šaljivdžija, ponekad sarkastičan, ponekad bolji, a ponekad lošiji. Ono što je sigurno jest da ga publika obožava, pa čak i oni koji su se usput našli na koncertu, od sada će pomno nastaviti pratiti njegov rad.

Pošlo mu je za rukom i Areni stvoriti klupsku atmosferu, u maniri klubova koje je s djedom počeo posjećivati sa samo šesnaest godina, kada se, kako je naglasio, stidljivo zaljubio u glazbu Franka Sinatre dok su drugi slušali rokere kao što su Guns'n'Roses. Izrazio je i averziju prema velikom hitu "Let It Go" iz animiranog filma "Frozen", dok je u jednom trenutku čak i pokušao beatboxati.

 

foto: Michael Buble, credit: Zvonimir Bregeš

 

Vrhunac večeri počeo je obradom velikog hita Chucka Berryja, "You Never Can Tell", koji je podigao cijelu Arenu na noge, nakon čega je krenuo uistinu veliki zabavni spektakl za sam kraj zanimljivog i dinamičnog dvosatnog programa.

Skupina vrhunskih glazbenika koji svoj posao zajednički rade na najbolji mogući način uz fantastičnu produkciju i pomno isplaniran svaki korak omogućili su da Zagreb na jednu večer postaje prava svjetska glazbena metropola. Izuzetno visoke cijene ulaznica možda su mnogima učinile ovakav spektakl ipak nedostupnim, no kada bismo se više fokusirali na događaje sličnog karaktera i ponudili više kvalitetne glazbe mladima, možda bi Buble mogao puniti Arenu i nekoliko večeri za redom.

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report