Koncerti

Trijumf benda Jelusick u prepunom Vintage Industrial Baru!

photo: Jelusick, credit: zg_crnjak

Trijumf benda Jelusick u prepunom Vintage Industrial Baru!

Na krilima sjajnog albuma prvijenca "Follow The Blind Man" benda Jelusick, predvođenog talentiranim multiinstrumentalistom i jednim od najboljih domaćih vokala Dinom Jelusićem, sinoć je u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održana koncertna promocija za koju se danima tražila karta više.

Obožavatelji benda Jelusick došli su na svoje krajem rujna kada je nakon pet odlično prihvaćenih singlova napokon objavljen i željno iščekivani debitantski album "Follow The Blind Man", uskoro je najavljena i zagrebačka koncertna promocija za koju su ulaznice brzinski planule. Bilo je jasno da publiku u Vintageu očekuje posebno vatrena večer, ali konačni rezultat nadišao je sva očekivanja.

untitledphoto: Jelusick, credit: zg_crnjak

Bend, čiji članovi uz Dinu su  Ivan Keller - gitara, Luka Brodarić - bas, prateći vokal, Mario Lepoglavec – bubnjevi,na pozornicu se popeo uz impresivnu video projekciju i igru svjetla i sjene koji su dodatno "nabrijali" publiku koja je do posljednjeg centimetra ispunila prostor kluba. Set je otvoren uz žestoku Reign of Vultures, a ovacije iz publike pokazale su koliko je Zagreb gladan Jelusicka. Na setlisti su se našle sve pjesme s "Follow The Blind Man" među kojima su "Healer", "Chaos Master", "Died", "The Great Divide" i druge, ali i pjesme benda Animal Drive (bend koji je prethodio Jelusicku), a pala je i pokoja obrada poput "Burn" u originalu Deep Purplea koja je dodatno zapalila već užarenu atmosferu.

untitled-13 
 photo: Jelusick, credit: zg_crnjak

Tijekom izvedbi pjesama Animal Drivea, bendu su se na pozornici pridružili nekadašnji članovi (Animal Drivea) Roko Nikolić i Zvonimir Mihaljević, čime je dodatno stavljen pečat gotovo obiteljske atmosfere koja je sinoć vladala u Vintageu.

untitled-35 photo: Jelusick, credit: zg_crnjak

Puna dvorana, izuzetno pozitivna atmosfera, vrhunski bend i preko dva sata fantastične svirke, a kada  svemu tome pridružite podatak da je sve pjesme publika otpjevala u glas s bendom, jasno je koliko je Jelusick značajno ime na domaćoj glazbenoj sceni, a čiji utjecaj seže daleko van granica Lijepe naše.

Pred Jelusickom je blistava budućnost, a koncert u Vintageu će ostati jedan od onih legendarnih trenutaka zauvijek uklesan u njihovu priču.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni