Koncerti

Joker Out- Drugi za redom spektakl u Tvornici

photo: Joker Out, credit: Patricija Flikač

Joker Out- Drugi za redom spektakl u Tvornici

Joker Out, glazbeni virtuozi iz Slovenije, proširili su svoj impresivan repertoar održavši drugi rasprodani koncert u Tvornici Kulture, pružajući nešto što se ne viđa svaki dan. Popraćeni izvanrednom, i čak bi se usudila reći svjetski ne viđenom, produkcijom pomeli su Tvornicu svojom magijom te šokirali sve prisutne bacivši ih u energičan trans gdje su svi djelovali kao jedno.

Prisjetimo se da je Joker Out svoje glazbeno putovanje u uspijeh zapečatio nastupom na Euroviziji, vjerovali ili ne, ove godine. Osvajajući srca publike svojom izvedbom koja je ostavila rijetko koga ravnodušnim. Ovih pet glazbenih čarobnjaka proširili su granice svoje glazbene karijere, ostavljajući nas bez daha svojim fantsatičnim talentom i energijom. Njihova glazba ne samo da oplemenjuje uši, već i otvara vrata mašti, stvarajući glazbeni svijet koji oduzima dah.

DSC08228

photo: Joker Out, credit: Patricija Flikač

Prije nego što su naši omiljeni dječaci zakoračili na binu, publika je bila svjedok pravog spektakla. Svjetla koja su treperila poput uzbuđenog srca, prizivajući vristanje i nestrpljenje, dok su zvukovi dodavali začin tom iščekivanju. U tom klimaktičnom trenutku, prepoznatljiv glas je odjeknuo kroz prostor, jednostavno rekavši 'welcome', te je to bio samo početak velikog spektakla koji nam je slijedio. Svečanošću prožeti, Joker Out nije stao na trenutak predstavljajući se, već su na scenu izletjeli poput oluje, obasjani reflektorima koji su se odbijali od njihovih energičnih pojava. Bez zastoja ili predaha, započeli su snažno, očaravajući publiku od prve note. Njihova strast za glazbom isijavala je iz svakog pokreta, stvarajući atmosferu koja je trenutačno zarobila sve prisutne u taj virtuozni trans.

DSC07765

photo: Joker Out, credit: Patricija Flikač

Svaka sekunda njihovog izvođenja bila je poput bujice emocija. Publika je proživljavala cijeli spektar osjećaja - od suza koje klize niz obraze do zaraznog smijeha koji se širio poput vala. Njihov utjecaj bio je nevjerojatan, dok su obožavatelji iskazivali svoju ljubav dižući u zrak divne porukice napisane na komadima papir i kartone te bacajući cvijeće, narukvice i čak male plišane igračke na binu. Svaki predmet koji bi završio na pozornici bio je poput simbola, pokazujući koliko su voljeni, cijenjeni i jako iščekivani od strane oduševljene publike. Svaka nota, svaka oktava, svaki glas - sve je bilo prožeto strašću i ogromnim entuzijazmom, odajući duboku predanost glazbi. Oni nisu samo izvodili pjesme, već su donosili čitavu oluju emocija na pozornicu. Njihova energija bila je zarazna, a osmijeh nije napuštao njihova lica ni na trenutak. Održavali su čvrst kontakt s publikom, stvarajući neprekidan tok energije sreće među svima.

 DSC08007

photo: Joker Out, credit: Patricija Flikač

 Osobno sam stekla dojam da su članovi Joker Outa imali poseban pristup publici, gotovo kao da su mogli osjetiti emocije i iskustva svoje publike. Njihova suosjećajnost prema obožavateljima bila je gotovo kao da su i sami nekada bili u publici, pokušavajući osvojiti pozornost svog omiljenog izvođača. Duboka povezanost koju su stvarali sa publikom nije bila samo izvođenje pjesama već i stvaranje zajedništva, dijeleći osjećaje, energiju i ljubav. Svaka izvedena pjesma sinoć bila je poput zasebnog vrhunca, izazivajući ogromne reakcije publike. Gotovo je nemoguće izdvojiti jednu pjesmu koja nije izazvala euforičnu eksploziju emocija među prisutnima. Njihova glazba je doslovno oživjela svaku notu u srcima slušatelja i obogatila naše bubnjiće.

DSC08745 

photo: Joker Out, credit: Patricija Flikač

Koncert Joker Outa, zajedno s energijom grupe obožavatelja i emotivnim nabojem koji su stvarali, osobno me odveo u stanje šoka i transa. Njihov nastup me podsjetio na jedan bend koji sam obožavala slušati kao klinka, vraćajući me u to nostalgično doba. Bilo je iznenađujuće koliko me njihov nastup emocionalno ponio. Dugo vremena nije mi se pružila prilika čuti tako jedinstven bend, ispunjen takvom strašću i originalnošću. Njihova predanost glazbi bila je očaravajuća, a atmosfera ljubavi i radosti koju su stvorili sinoć bila je uistinu posebna te ćemo je dugo pamtiti i sa nestrpljenjem očekivati njihov povratak u Zagreb.