Koncerti

Kiša metaka pala na Zagreb

Kiša metaka pala na Zagreb

Splitski gangsta reperi Kiša metaka, u subotu 25. travnja, vratili su se, točno godinu dana od promocije foldera Kiša Metaka, u Tvornicu Kulture kako bi uz podršku Mimi Mercedez promovirali aktualan album Folder 2.

Kiša metaka je u kratkom periodu postala koncertna senzacija koja ima redovito rasprodane nastupe. Njihovi tekstovi su puni kriminalnih i crnohumornih tema, a na svakom nastupu pokazuju da su kraljevi rima, teških beatova i tvrdog gangsta rapa.

Zagrijavanje publike pripalo je srpskoj reperici Mimi Mercedez, članici hip hop kolektiva Bombe devedesetih. Dvorana se konstantno punila, a trap beatovi i britki tekstovi pjesama „MMM“, „Šta (Opet Neko Kurčenje)“, „Oduvana“, „Porno“ zabavljali su prisutne, osobito one u prvim redovima. Pjesme je nizala sa prvog, nedavno izbačenog, EP-ja Napaljene Uličarke, nakon kojeg se digao priličan hype, što je očito i razlog odabira upravo nje kao predgrupe.

Nešto iza 23 sata, popraćeni velikim oduševljenjem publike u prepunoj dvorani Velikog pogona, na stage su se popeli jedan DJ i MC-ja tri – DJ Vrh, Vojko V, Krešo Bengalka i Vuk Oreb.

Od samog početka intenzivna sinergija postala je pravilo, što je rezultiralo odličnom i opuštenom atmosferom s konstantom međusobnom suradnjom publike i splitskih repera. Koncert su započeli pjesmom koja otvara novi album „Europe Intro“ na koju su nastavili najtvrđi rep u tvom životu – pjesmu „Konan“, koja ledi krv u žilama. Nakon odrepanih „Bauhaus“, „Swag Iznad Swaga“ i „Naopako“ na stagu im se pridružio Shamso69, karizmatični frontmen Brkova, s kojim su izveli „Mješano meso“ i „Ornela“.

Vizualni identitet popunile su slike i kratki klipovi Kolinde, Bandića, Silvestara Stalonea, Shomyja i Vukija, i mnogih drugih koji su se našli na meti Kiše Metaka. Koncert je bio prepun gostovanja. Na pjesmama „Skidaj gaće“ i „Jaketa“ pridružio im se četvrti MC – Batman 3000 kojega je publika počastila velikim pljeskom. Pridružila su im se i ekipa iz High5 te su izveli pjesmu „Sinusi“, a za sam kraj gostovanja Kreši Bengalki se pridružio Žuvi te su odrepali pjesme „Paka“ i „Mirela Holy“.

Sat i pol publika nije stajala skakati, nije stajala repati, a atmosfera je vrhunac dostigla prilikom izvođenja pjesama „Drei Milionnen“, „Pljačkam Turiste“, „Jaketa“. Vojko V u nekoliko je navrata publiku počastio epizodom freestylea te prisutne ostavio u oduševljenju. Koncert su zatvorili pjesmom „Namazan u Kocki“ koje je odlično pripremila publiku za after party Swagonic u Malom pogonu Tvornice. Swagonic, trap party na kojem je duo iz Kiše Metaka, VRH i Oreb odabrao najtvrđu selekciju trapa, klupskih bengera, svježih traka i gangsta klasika.