Koncerti

Natali Dizdar počastila Sax koncertom za njegov dvadeseti rođendan

Natali Dizdar počastila Sax koncertom za njegov dvadeseti rođendan

Uvjerljivo najdraži koncert u Saxu i odznačavanje još jednog izuzetnog hrvatskog glazbenika s bucket liste slušanja uživo.

2003. godine je Hrvatska prvi put čula za Natali Dizdar kad je svoj glas pustila u glazbenom reality showu gdje je u završnici bila trećeplasirana. Kroz petnaest godina Natali se iskristalizirala kao jedan od najdražih hrvatskih vokala. Njezini nastupi su intimni, vrhunski odsvirani i dobro uigrani.

Intimna atmosfera Saxa je sinoć baš došla do izražaja. Bilo je manje krcato nego inače. Odabrano društvo je znalo po što je došlo, mirnu koncertnu večer punu iskrenih stihova obgrljenih Natalinim glasom i onim po što su došli slušatelji, izmjenu emocija između benda i njih samih.

Tko imalo poznaje glazbeni opus ove simpatične glazbenice, svjestan je ogoljenih stihova i sirovih emocija kojih se pjesme dotiču. Natali se pritom ne libi surađivati s drugim odličnim glazbenicima i tekstopiscima na našem području da dobije zvuk koji želi. Njezina dosljednost zvuku koji je blago promjenjiv i koji vječito koketira s jazzom, čini pjesme svevremenskima. Naglasak je na klasici i finoći u zvuku, pa se to lako vidi i na bini.

Sinoć nas je počastila sa 90-ak minuta odlične izvedbe. Presjek karijere započela je s novim pjesmama "Nećeš me, zar ne" i "Ne reci zauvijek", dalje je nizala uspješnice poput "Iluzionista", "Svaki put" i "Gazio si me", nakon koje je njezina back vokalistica imala solo izvedbu od koje su slušatelji ostali potpuno iznenađeni i oduševljeni. Od tog momenta je energija išla prema vrhuncu, a tome su pridonijele i "Stranac" te "Mjesto za jedno" koja je jedan od favorita publike. Čuli smo i "Mjesecu je dosadno", "Trik", a na samom završetku još dvije pjesme miljenice "Grijeh" i prvu ikad Natalinu, "Ne daj".

Publika je bila jako zadovoljna i Natali, nadam se, isto. Na žalost, doza sramežljivosti publike je odradila svoje u cijeloj priči jer smo ostali kraći za desetak minuta bisa. Osim toga, noć je tekla prirodno i ležerno, baš kako i treba proslaviti rođendan. Hvala Saxu i Natali na lijepoj proslavi, nadam se da isto ponavljamo i na američku punoljetnost kluba.

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.