Koncerti

Karizmatični zvižduci multitalentirane LP odjeknuli Jarunom

Karizmatični zvižduci multitalentirane LP odjeknuli Jarunom

Krasna karizmatična LP izmamila je sreću na licima prisutnih! Sinoć smo na ovogodišnjem INmusicu imali priliku vidjeti još jednu divnu glazbenicu.

Toliko je prirodna, jednostavna i, na koncu, uživljena u ono što radi da osjećaje prenosi na publiku sasvim spontano. S toliko strasti i emocija pjeva, i vjeruje u to što pjeva, da te obuzmu neki neobični, ali jako dobri osjećaji.

foto: LP, credit: Vilim Hlušička

Koncert je započeo u nešto mirnijem štihu, ali kako je pala noć i bližio se drugi dio koncerta, potpuno se opustila i otkačila. Neke od pjesama prvog dijela repertoara bile su When We’re High, Dreamer, The Power… LP je priču započela svirajući ukulele, ali svako malo mijenjajući instrumente od pjesme do pjesme. Ona je multitalent - osim što tako vrhunski pjeva i piše pjesme, multi-instrumentalistica je - od instrumenata je izmijenila ukulele, akustičnu i električnu gitaru, tamburin i usnu harmoniku.

foto: LP, credit: Vilim Hlušička

Njezin bend vjerno ju prati i odlično sviraju, ali u središtu zbivanja zapravo je ona čitavom svojom pojavom. U žutim hlačama, bijeloj majici i žarko narančastoj košulji, u ovim jednoličnim vremenima izgledala je kao neki preslatki zalutali hippie. Sa sobom je donijela svoj tračak ljubavi i iskrenih emocija.

LP ima vrlo specifičan glas i izuzetne vokalne sposobnosti. Pjeva s izuzetnom lakoćom, a ni dionice soprana nisu nešto osobito teško za nju. Prelazi iz nižih u više registre skroz prirodno, bez ikakvih muka i očitih prijelaza. Ona uistinu pjeva cijelim svojim stasom i glasom, iz petnih žila. Njen divlji glas na momente zvuči jako i hrapavo, u nekim drugim dionicama skroz mekano, ali ona točno zna što radi i barata njime s izuzetnom lakoćom. U momentu je vrlo vješto i potpuno prirodno sposobna pretvoriti emotivnu smirenu pjesmu u totalno divlju i žestoku.

foto: LP, credit: Vilim Hlušička

Ono što je karakteristično za njezin indie-pop-alternativni glazbeni izričaj, između ostalog je i zviždanje s kojim nas je sve šarmirala. Na svaki njen zvižduk ili pak zvižduk-solažu publika je gromoglasno zapljeskala i podržala ju. Isto tako, u svojim pjesmama, osim vrlo visokih sopranskih dionica, kombinira i elemente opere što zvuči vrlo specifično zbog boje njena glasa.

U drugom dijelu nastupa imali smo priliku čuti Hey Nice To Know Ya, Recovery, Girls Go Wild, Shaken… Iznenadila nas je odlično ukomponiravši dionicu pjesme Rolling Stonesa Paint in Black u svoju Other People - to je bio poseban doživljaj. Pred sam kraj imali smo priliku čuti Strange i njezin krasan solo na usnoj harmonici. Završetak romantično izvedene Muddy Watters pretvorila je u žestinu tako što je tamburinom raspalila po činelama. Zadnja stvar bila je svima poznata Lost on You koju je otpjevala uz publiku.

foto: LP, credit: Vilim Hlušička

Sat i pol vremena prekratko je za uživati u karizmatičnoj LP. Uistinu je bila uživancija doživjeti i nju i njene iskrene osmjehe. S publikom komunicira kao da su joj prijatelji što potvrđuje i činjenica da se nakon završetka koncerta spustila s bine i provela kojih 10-15 minuta rukujući se s fanovima i dajući autograme. LP je prava emotivka, specifična, svoja, istovremeno nježna i divlja. Bilo je lijepo konačno ju čuti uživo.