Koncerti

RockOff - Nosači zvuka, M.O.R.T., KinoKlub

RockOff - Nosači zvuka, M.O.R.T., KinoKlub

[caption id="attachment_4090" align="aligncenter" width="547"]M.O.R.T. © Anastazija Vržina M.O.R.T. © Anastazija Vržina[/caption]

Druga večer Rock Off festivala održana je ovog četvrtka u Malom pogonu Tvornice kulture. Nakon što su organizatori festivala svima zaželjeli dobar provod, nastupila su tri benda - Nosači zvuka, M.O.R.T. i KinoKlub.

[caption id="attachment_4089" align="aligncenter" width="547"]Nosači zvuka © Anastazija Vržina Nosači zvuka © Anastazija Vržina[/caption]

Nosači zvuka su mlada simpatična četvorka iz Sinja, bend koji je nastao 2011. godine. Javnosti su poznati kao prvi pobjednici glazbenog projekta HDS-a SONAR. Krajem 2013. godine snimili su spot za drugi singl, „Hipnotiziran“, a na RockOff festivale su se prijavili funk rock pjesmom „Ti imaš sve“. Inače, za svoje pjesme kažu da su autobiografske, a ono što se moglo čuti u Tvornici je samopouzdanje u glasu pjevača, jasan i čist vokal. Svirka ovog, meni do sinoć nepoznatog benda, je i više nego dobra. Precizni i tehnički na mjestu, dečki su na pozornici prestatični, a jedan razlog tomu je što frontmen pjeva i svira naizgled ne baš lake dionice na električnoj gitari.

  [caption id="attachment_4088" align="alignleft" width="300"]John (M.O.R.T.) © Anastazija Vržina John (M.O.R.T.) © Anastazija Vržina[/caption]

M.O.R.T. je otvorio nastup sa skladbom „Nina“ kojom se predstavljaju publici putem RockOffa. Još jedna sinjska grupa, s nešto više svojih poklonika u Malom pogonu, svirala je žestoko, zvučala bijesno i unutar benda potpuno usklađeno. Ono što M.O.R.T. daje nije čisti vokal ni razumljivost teksta, nego poriv da skačeš i prepustiš se punku sa svim njegovim primjesama. Naime, glavni vokal John pojavom i glasom neodoljivo podsjeća na Bareta, kao i njegovo deranje samoglasnika usred pjesama. Svoje frustracije i dileme pretaču u glazbu i tekst te time dobivaju rasplesanu masu koja zna sve stihove s albuma Odjel za žešće.

  [caption id="attachment_4092" align="aligncenter" width="547"]KinoKlub © Anastazija Vržina KinoKlub © Anastazija Vržina[/caption]

Zagrebački KinoKlub zatvorio je RockOff prosječno odrađenim koncertom. Frontmen je izuzetno energičan i pravi je showman, te mu je komunikacija s bendom jako dobra. Ono što je umanjilo dojam je smanjen broj slušatelja i poneko forsiranje publike na interakciju. Iako je KinoKlub nagrađen Porinom, a svakako je vrijedan spomena njihov nastup na Exitu, čini se da su brojni fanovi na ovom koncertu ipak izostali. S nekolicinom vjernih priveli su nastup kraju uz hit „Za nju“ i manje poznatu „Skini se sa Škvadrofona“.

Iako četvrtak naveče, iznenađujuće puno ljudi je prisustvovalo sinoćnjim svirkama. Osim toga, uspoređujući s prvom večeri RockOffa kad je svakom svirkom rasla euforija, to izgleda neće biti pravilo. M.O.R.T. je imao najjaču publiku i najbuntovniji nastup te su se ipak time izdvojili.

Znatiželja raste, prema tome preostaje poslušati i ostale večeri ovog festivala, ako ne uživo, onda preko live streama koji je omogućio Vip, sve do finala kada će svi bendovi nastupiti i samo jedan odnijeti pobjedu.

  Tekst: Gordana Viboh  
Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."