Koncerti

Villagers of Ioannina City u Močvari: žestoka uvertira u “Stoner October”!

photo: Villagers of Ioannina City, credit: Sanja Matić / Perun.hr

Villagers of Ioannina City u Močvari: žestoka uvertira u “Stoner October”!

Može li grčki stoner/psychedelic bend napuniti Močvaru dvije godine za redom? Villagers of Ioannina City kažu: hold my beer!

Obožavatelji stoner rocka ove jeseni imaju veliki razlog za slavlje jer je počeo “Stoner October” u klubu Močvara! Svetkovina ovog domaćoj publici izuzetno srcu priraslog žanra i lepeze podžanrova, počela je sinoć svirkom grčke stoner institucije Villagers of Ioannina City!

Villagersi su prošle godine na istom mjestu napunili klub, a publika željna reprize slila se Močvaru kako bi uživala u žestokim, psihodeličnim i mističnim melodijama ove grčke atrakcije.

U ulozi predgrupe sinoć je bio odličan karlovački bend Tight Grips, publici već poznat po brojnim klupskim i festivalskim nastupima. Tight Grips su fino zagrijali publiku svojim žestokim i izrazito melodičnim zvukom. Nadamo se da su jučer u Močvari “pokupili” i nekog novog fana, ekipa to stvarno zaslužuje.

Nakon Tight Gripsa imali smo priliku uživati u minglanju na močvarnoj terasi, zahvaljujući zadnjim udasima babljeg ljeta i pripremiti se za udar večeri – Villagers of Ioannina City.

Villagersi su pred krcatu Močvaru stigli u mističnoj atmosferi i uz prigodnu “Welcome” nas uveli u večer fuzije stoner/psychedelic rocka i grčke etno glazbe. Grčka alternativna scena izuzetno je bogata kvalitetnim imenima, a Villagersi koji stižu iz Epira u sjeverozapadnom dijelu Grčke reprezentativni su“ambasadori” su ovog izuzetno interesantnog i opojnog zvuka. Set se nastavio s “Age of Aquarius” i “Part V”, obje odlično prihvaćene od publike u kojoj je vladalo odlično raspoloženje i uzavrela atmosfera. Villagersi imaju vrlo snažnu live prisutnost, predvođeni Alexisom Karametisom, iznimnih vokalnih sposobnosti i “showstealerom” Konstantinosom Lazosom koji je plijenio pažnju solažama na gajdama i kavalu. Atmosfera se zahuktavala iz pjesme u pjesmu i prostor Močvare je uskoro ispunila prava grčka stoner fešta. Bend I publika su bili na istoj valnoj kroz čitavu svirku I bila je jedna od onih večeri kada nisi siguran kako će bend na kraju seta uopće “šmugnuti” s pozornice. Bila je to luda vožnja kroz “Dance of Night”, “Skaros”, “Predikomatu” i druge, a vrhunac regularnog dijela večeri je bila “Father Sun” koju je publika dočekala s posebnim entuzijazmom.

Nakon kratkog bisa, dozvani glasnim “We want more!”, Villagersi su publiku na bisu počastili spektakularnim izvedbama “Zvara” i “Karakolia” nakon koje je usljedio oproštaj benda i publike uz obećanje za ponovnim susretnom koji će sigurno biti jednako popraćeno kao i sinoćnji.

Interes za Villagers of Ioannina City, a i gotovo svakim koncertom ovog i srodnih žanrova je ogroman što najbolje pokazuju ispunjene dvorane, a je samo po sebi već prekrasna stvar. Scena je živa i publika je željna za još i još! Koliko god stonerije na nas bacite, sve primamo! “Stoner October” je počeo u velikom stilu, a tek smo krenuli. Next stop -Unida! See you there...

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja