Koncerti

Bad Copy napokon u punom sastavu, je li i u punom sjaju?

Bad Copy napokon u punom sastavu, je li i u punom sjaju?

Posebna je večer to bila za Bad Copy. Prva i najvažnija stvar jest da su Sky Wikluha napokon pustili preko granice, a druga je da je Timbe postao otac. Stari se, stari se… ali oni ipak nekako pokušavaju ostati isti. Možda mrvicu zreliji, ali srž debilane kojom godinama osvajaju region još uvijek je tu.

Pa onako. Nije loše.

Zagrebačka publika i nakon sedamstotog puta, kako sami kažu, iznova odvaljuje na njihove uspješnice, uz naglasak na još uvijek aktualan album “Krigle” iz 2013. I nakon pet godina autorske stanke kao grupe, “Justin Bieberi”, “Ljubav ili pivo”, “Posle 10 pivo” i, najveći hit, “Esi mi dobar” odzvanjali su u do posljednjeg mjesta punom Vintageu u kojem je od količine dima uistinu bilo teško disati. Nakon što je Ajs Nigrutin na svom posljednjem samostalnom koncertu na istom mjestu s Timbetom repovao hajlajte samostalne karijere samo nešto kraće od sat vremena, sada su zajedničkim snagama uspjeli izgurati čak sat i pol prepoznatljive repčuge.

foto: Bad Copy, creidt: Matej Kopecki

Sky Wikluh neizostavan temeljni dio pokretačke energije skupine koji karizmom za samo nekoliko trenutaka podigne atmosferu u izuzetnoj ritmičkoj preciznosti. Ipak se nekada za njega pripremala karijera klasičnog glazbenika. Ali, kako je viola ipak jedan od najnepotrebnijih instrumenata (postoji i nekoliko odličnih usporedba s reperima “back vokalima” s domaće scene), srećom je odabrao drugi životni put. Je li ga odveo na dobro – pa s obzirom na sinoćnje stanje, očito nije. Razvaljen do kraja, nije izašao ni na bis, premda je relativno zadovoljavajuće, za njihove potrebe poprilično i iznenađujuće korektno odradio svoj dio. Očito im svjež zrak domaćeg terena u ranu zoru na Exit festivalu više prija. Ali bolje s njim i takvim, nego nikavim. Da ne cjepidlačimo…

foto: Bad Copy, creidt: Matej Kopecki

Zahvalni zagrebačkoj publici na višegodišnjem povjerenju, dobili su impresivan termin petkom, inače rezerviran isključivo za tribute bendove. Srećom pa hip hoperi još uvijek (valjda) imaju respekta prema tuđim versevima pa javno ne istupaju kao netko drugi, a nešto kao Bad Copy tribute još uvijek ne postoji. Nikad se ne zna što nam budućnost donosi.

Spejs Nigrutin odradio je svoje.