Koncerti

Detour u Vintageu predstavio novu pjevačicu

Detour u Vintageu predstavio novu pjevačicu

Točno u 22 sata, na binu je stupio muški dio sastava Detour. Pozdravivši publiku, otvorili su nastup pjesmom "Nova nada" koja i simbolički predstavlja početak večeri koja će se, nadam se, pretvoriti u mnogobrojne nastupe praćene mnogobrojnom publikom kao i sinoć. Dok su dečki stavili Nenada u prvi plan i podsjetili prisutne kako Detour ima i glavnog muškog vokala, osjetilo se nestrpljenje mase da nam se predstavi nova pjevačica, Gina Victoria.

Kad je stupila na binu, bilo je to točno ono što sam očekivala: nakovrčana kosa, vrckavi outfit i širok osmijeh na licu praćen taktovima njihove prve zajedničke pjesme, "Zaljubila sam se". Pjesme su se nizale, a Gina se kroz nastup lagano opuštala i sve više poprimala oblik koji joj pristaje, biti članicom Detoura. Iako posebni, svaki na svoj način, članovi Detoura su jedinke benda koje ga čine moćnim i mnogozvučnim. Na opće iznenađenje, čuli smo pregršt pjesama iz cjelokupnog glazbenog opusa Detoura ili što je nekad bio Yammat. Pjesme poput "Ljeto počinje", "U bojama" i pogotovo "Tvoje lice se promijenilo" nisam očekivala čuti, što je dodatno uljepšalo večer mnogobrojnim posjetiteljima koji se s radošću prisjećaju tih pjesama.

DetourDetour

Do osobitog izražaja došla je mračna "Gledano sa strane", pomalo zaboravljena, a sjajna skladba koja zbog mirnoće i tonaliteta teško miri spoj s bendom. "Daleko" je, kako je Nenad rekao, pjesma koju je napisala Maja Posavec i koja mi - iz nove perspektive - djeluje kao njezina odjavna pjesma iz Detoura. Publika je Maji poslala ljubav pljeskom i zaista se ne sjećam ljepšeg kraja/početka glazbene priče. "Srce veliko", "Mjesec" i "Tvoje lice se promijenilo" obilježile su službeni kraj večeri, ali bis je bio neizbježan. 

Nenad i Gina - DetourNenad i Gina - Detour

Točno u ponoć, na zahtjev publike ponovno su se popeli na binu. Gina Victoria je proslavila ne samo prvi koncert s Detourom, nego i svoj rođendan, što je dalo dodatni razlog za veselje. Na bisu su ponovili pjesme "Zaljubila sam se" i "Plešem sama", oprostili se od publike i prepustili DJ Frajmanu da nastavi s odličnim glazbenim repertoarom, tematski i glazbeno povezivim s izvođačima koji su se našli usred tog glazbenog miksa.

Gina VictorijaGina Victorija

Ponekad je glazbenom novinaru na koncertima teško odvojiti onaj subjektivni element obožavanja glazbe koju sluša s potencijalnim manjkavostima. Osim povremene mikrofonije, svi ostali segmenti su bili na mjestu. Prostorom Vintagea disali su ljudi i rezonirali glazbu na idealan način, prenoseći pozitivne vibracije po cijelom koncertnom prostoru. Zamjerka publici: ovo je sretan bend, tretirajte ih tako dok nastupaju. Na koncert ste došli da se opustite i da se veselite skupa s njima, svaki drugi razlog nije dovoljno dobar.

Publika

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.