Koncerti

Domagoj Šimek ugodnu večer pretvorio u fantastičnu

Domagoj Šimek ugodnu večer pretvorio u fantastičnu

Šimek je u među lokalcima je pojam za senzualan glas zbog kojeg uživa poseban status među ljubiteljima žešćeg, distorziranog zvuka.

Nedavno je objavljen njegov novi, debitantski samostalni album "Atlas On My Hoof" kojeg je predstavio sinoć u Vintage Industrial Baru. Kod Šimeka i ostalih stanovnika kuće Pabla visoka su očekivanja redovito ispunjena što je publika odavno prepoznala i gotovo religijski pohodi njihove nastupe. Sinoćnje je ugodno druženje, predviđeno da bude sjedeći koncert već na prvoj pjesmi energijom premašilo razinu intimnog druženja i pokazalo zvijer koja se krije u inače povučenom Šimeku.

foto: MAR, credit: Filip Bušić

Večer je otvorila mlada kantautorica MAR iza čijeg se umjetničkog imena krije Marina Elezović. Mlada indie kantautorica zanimljivo je osvježenje na sceni koju je publika ispratila s velikim zanimanjem. Priča se da joj je Adam Semijalac aka Bebe Na Vole mentor što se svakako odražava na kvalitetu njenog izričaja. Glas i gitara - minimalistički pristup koji je odavno poznat na domaćoj sceni, istovremeno je izuzetno dinamičan u svijetu melankolije obavijen tamnijom bojom glasa i energijom koja osvaja na prvo slušanje. Uzbuđeno pratimo daljnji Marinin rad te s nestrpljenjem očekujemo izlazak njenog albuma prvijenca.

foto: Domagoj Šimek, credit: Filip Bušić

Šimek na pozornici nije bio sam. Pored njega bila je provjerena ekipa, svima dobro poznata uštimana bagra koja je baza moderne zagrebačke alternativne scene. Miks žestokog rocka i grungea već je na prvoj pjesmi fino zapaprio atmosferu. "Atlas On My Hoof" album je sastavljen od trinaest čvrstih pjesama koje funkcioniraju fantastično uživo, dok je već reakcija divljenja vokalu već uobičajena i stalna pojava koja iznova kod slušatelja izazove svojevrsno divljenje. Akustični ritam i elektrizirani lead, solaže koje melodijski fantastično nadopunjuju vokalne dionice uz bas i bubanj kao neprekidan izvor fluidnog i beskompromisnog ritma. Šimek i ekipa glazbenom kvalitetom nadmašuju klupske prostore, ovi bi glazbenici bez problema otpuhali koncertne dvorane kao što je Lisinski u kojima bi svaki detalj mogao doći do potpunog izražaja. Glazbena kemija među članovima nepresušan je izvor ozbiljnog i na van odmjerenog žestokog unutarnjeg divljaštva na koji domaća glazbena scena mora biti ponosna. Šimeka se može slušati satima, a kada mu se na pozornici pridružio Chris Ian, stvar je poprimila novu dimenziju. S čelne pozicije Domagoj s lakoćom drži čitavu situaciju pod kontrolom, nenametljivo ali itekako jasno dajući do znanja kako se radi o njegovom solističkom projektu koji je spreman i za proboj na inozemno tržište.

"Atlas On My Hoof" velika je preporuka za slušanje, a ovog frontmena se na sljedećem koncertnom pojavljivanju nikako ne bi smjelo propustiti.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.