Koncerti

She Loves Pablo u Vintageu - Svi obožavaju Pabla!

She Loves Pablo u Vintageu - Svi obožavaju Pabla!

She Loves Pablo jučer su u Vintageu održali slavljenički koncert povodom desete godišnjice objave debitantskog, sad već kultnog, albuma “Mother Of All”, a kao što se od njih i očekivalo, priuštili su nam tešku rock rasturačinu za pamćenje.

Prije deset godina, She Loves Pablo vjerojatno nisu ni pomišljali da će prvo desetljeće svog albuma prvijenca slaviti u do posljednjeg mjesta ispunjenom prostoru jednog od najpopularnijih klubova u gradu. No upravo takav scenarij odvio se sinoć u Vintage Industrial Baru gdje su Pablovci, u potpunosti zasluženo, proslavili prvu dekadu albuma Mother Of All uz pomoć kojeg su se i afirmirali kao jedan od najkvalitetnijih i najutjecajnijih bendova na domaćoj alternativnoj sceni te osvojili srca svoje mnogobrojne, sverastuće publike.

Pozornicu su za zagrebačke miljenike publike zagrijali mađarski miljenici zagrebačke publike - Apey and the Pea. Vrhunskom kombinacijom žestokih stoner/doom/ sludge melodija pošteno su “prodrmali” publiku u već gužvovitom koncertnom prostoru. Nakon ovakve svirke, sigurni smo da ovo nije naš posljednji susret s ovim opakim Mađarima.

Pola sata prije ponoći, na pozornicu su se popeli željno iščekivani protagonisti večeri. Atmosfera koja je zavladala u publici odraz je onog što su She Loves Pablo postali u proteklom desetljeću nakon objave debitantskog albuma. Odnos benda i njihove privržene publike izrazito je familijaran. Ima onih koji su rasli s njima, koji su uz njih odrasli te onih koji uz njih tek otkrivaju blagodati žanra. Zapljusnuti valovima ljubavi iz publike startali su silovito kao što i priliči bendu koji je “othranjen na benzinu i čavlima.”

Odlično raspoložena četvorka bombardirala je publiku žestokim rasturačinama poput All Down, Ain’t No Blossom Here, Over It All, White Sands, No, Ol Billy… Uz dobro poznate klasike Pabla, imali smo priliku poslušati i dvije odlične nove stvari koje su nam zagolicale maštu te s nestrpljenjem očekujemo novi materijal. Bend je kao i uvijek zvučao besprijekorno, nabrijano i precizno. Publika je jučer bila 5. član benda, jednako relevantan kao fantastična četvorka s pozornice. Nije nedostajalo poganja, stage diveanja, ekstatičnih usklika, a većina je u glas s bendom otpjevala svaku stvar s jučerašnjeg “menija” od samog početka koncerta pa do završetka bisa.

Jučerašnji koncert bio je zajedničko slavlje benda i njegove vjerne publike kojoj Mother Of All simbolizira nešto više od samo dobrog albuma. Mother Of All označio je početak uzbudljive ere za koju se možemo nadati da će potrajati još jako,jako dugo.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja