Prvi zagrebački koncert Operatorsa

Prvi zagrebački koncert Operatorsa

Operatorsima je to bio prvi nastup u Zagrebu, ali njihovom frontmenu nije. Najprije s Handsome Fursim, a zatim s Wolf Paradeom, Boeckner je već odradio uspješne koncerte u našoj maloj metropoli. Ovaj puta je doveo i svoj posljednji glazbeni projekt, Operatorse, za kojeg kaže da je i njegov najiskreniji bend.

Dovoljno kasno za jedan rock koncert, a opet dovoljno rano za sredinu radnog tjedna, Operatorsi su počeli glazbenu odiseju nešto nakon deset sati. Mnogi su primijetili kako su promijenili imidž od zadnje turneje kada smo ih imali prilike slušati u Kinu Šiška. Energija je, naravno, i dalje ostala ista. Ugodno popunjen prostor Vintage Industrial Bara dočekao je prvu „Days“ laganim plesnim pokretima. Trio kojeg u činili Dan, Devojka i bubnjar Sam polako su očaravali gomilicu mračnom, ali plesnom glazbom. Redale su se pjesme s novog albuma „Radiant Dawn“ (Faithless, Terminal Beach), sa starijih izdanja (Cold Light), a nije nedostajalo ni pjesama koje povezujemo s Handsome Fursima.

Danova neskrivena ljubav i nostalgija prema ovim krajevima vrištala je iz filmova na pozornici, koji su mahom prikazivali panorame starog Zagreba, Beograda, nekih gradića s Jadrana i života ljudi u doba Jugoslavije. Osobno su me ti povijesni videi nekako podsjetili na „no love for the modern world“ tekst Wolf Paradea, njegovog drugog benda. Dobro se zabavljao bend, ali i publika. Stoga je prvi dio koncerta, odsviran u četrdesetak minuta, subjektivno prošao jako brzo. Bis je bendu vjerojatno bio u planu odmah nakon jer ih nije uopće trebalo pozivati da se vrate. U tom trenutku pala mi je na pamet rečenica PUP-ovog frontmena na koncertu iz Močvare kada je izjavio da bi bisevi trebali biti spontani, a ne planirani. Mislim da plan Operatorsa nije nikome smetao, ali da se slažem s izjavom o spontanosti bisa, slažem se.

Sve u svemu Operatorsi su isporučili zadovoljavajuć jednosatni koncert i zadovoljili žedne uši svojih fanova. Mene su usrećili te srijede navečer, a ako ih je netko propustio ima ih prilike čuti 11. rujna u riječkom Životu.