Nag-radne

Dijelimo upade za Nicka Oliveria u Vintage Industrial Baru

Dijelimo upade za Nicka Oliveria u Vintage Industrial Baru

Enfant terrible rock 'n' roll biznisa, basist, prateći vokal i koautor na dva najjača albuma Queens Of the Stone Agea, "Rated R" i "Songs for the Deaf", originalni član kultnog stoner rock benda Kyuss, dio nekadašnje postave shock-punkera The Dwarves i frontmen svog side-projekta Mondo Generator, nemiran i zadivljujuć Nick Oliveri, napokon, 30. srpnja dolazi u Zagreb. Klub domaćin bit će Vintage Industrial u kojem će Nick koncertno predstaviti solo album "Death Acoustic".

Nagradna igra je gotova, a pobjednici su obavješteni.
Nagradna igra: Dijelimo 2 x 1 upad za koncert Nicka Oliveria. Da bi ste igrali morate "lajkati" Facebook stranicu Sound Reporta, te nam ondje u inbox poslati poruku: "Nick Oliveri" uz vaše puno ime i prezime te mail adresu do utorka, 28.07., u 12 sati, nakon čega ćemo nasumce odabrati dvoje dobitnika te ih obavijestiti. Sretno!

Nick Oliveri, čiji su koncerti između ostalog poznati i po 'potpuno sam gol' performansima, rođen je 1971. godine u Los Angelesu. Kiss, Black Sabbath, Ramones, Van Halen i Rush bili su početna stanica utjecaja njegovog glazbenog putovanja. Karijeru je započeo u bendu Katzenjammer 1987. godine okružen pajdašima čija će imena kasnije glasno odzvanjati u svijetu stoner rocka, Josh Homme, John Garcia, Brant Bjork i Chris Cockrell. Nakon nepune dvije godine Oliveri napušta bend da bi mu se kasnije kada je preimenovan u Kyuss ponovno pridružio i snimio dva albuma, "Wretch" i "Blues for the Red Sun".

Iako je najviše zapamćen ostao kao basist Queen of the Stone Agea, Nick Oliveri je u solo vodama značajan pečat ostavio kroz brojna gostovanja na albumima i turnejama svojih cijenjenih kolega i prijatelja među koje ubrajamo Marka Lanegana, Turbonegro, Motorhead, Slasha, Winnebago Deal, Masters of Reality.... Njegov rad upisan je i na "The Desert Sessions Vol. 4" i "'Vol. 6", seriju od ukupno 10 kompilacija koju je 1997. godine pokrenuo Josh Homme i koja je okupila radove izvođača poput PJ Harvey, Marka Lanegana, Bena Sheparda, Branta Bjorka i mnogih, mnogih drugih koji predstavljaju takozvanu Palm Desert scenu. 

Nakon razlaza s QOTSA 2002. godine, koji su za razliku od Kyussa eksplodirali u komercijalnom smislu, Oliveri je na razne načine nastavio uspješno plivati u solo vodama; jedan od tih zamaha je i "Death Acoustic", solo album na kojem se uglavnom nalaze obrade pjesama bendova čiji je član i sam bio ili bendova koje poštuje i čiji je rad utjecao na njegov, The Misfits, GG Alling i Raw Power. 

Ulaznice 50 / 70 kn. Kupiti se mogu u Dirty Old shopu i Vintage Industrialu!
 

Nick OliveriNick Oliveri

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni