Nag-radne

Osvoji paket albuma diskografske kuće Spona - završena

Osvoji paket albuma diskografske kuće Spona - završena

U sklopu našeg velikog blagdanskog darivanja, naši prijatelji iz domaće diskografske kuće Spona osigurali su nam brdo zanimljivih domaćih albuma. Za ovu nagradnu igru odabrali smo sedam izdanja koje ćemo udijeliti jednom sretnom pobjedniku ili pobjednici. Popis albuma donosimo u nastavku.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je:
 "Lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "spona 1 nagradna" uz vaše puno ime i prezime, adresu i broj mobitela. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno). Nagradna traje do subote, 26.12. u podne, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike i javiti im. Sretno!
Nagradna igra dostupna je samo stanovnicima Hrvatske.
Nagradu je osvojila: Sabira Hajdarević

Vikend-revolucija – "Legato pop"
Zvuk dugoočekivanog debitantskog albuma "Legato pop" zagrebačke Vikend Revolucije fluktuira između popa, rocka, reggaea i funka, dok je sam bend glazbeno prepoznatljiv po preplitanju muškog i ženskog glavnog vokala koji kroz tekstove ukazuju na brojne nelogičnosti društva u kojem živimo, kao i  po čvrstoj ritam sekciji, melodičnim gitarama te razigranom zvuku saksofona. "Legato pop" je najavljen odlično prihvaćenim singlovima i videospotovima "Apsolutno slobodan", "Sviramo" i "Do sjevera" te EP-em "Naša kuća".

Luxus Lord - "Inkartani/Jutro nije bajka"
Nakon objavljivanja najavnih singlova "Hram otrova", "Jutro nije bajka" i "Sjene", korčulansko – zagrebački progresivni garage rock sastav "Luxus Lord" ove je godine objavio dvostruki debitantski album "Inkartani / Jutro nije bajka". Album nudi čak dvadeset žestokih autorskih pjesama na hrvatskom jeziku, u čijem se karakterističnom zvuku osjeća utjecaj brojnih žanrova poput  Seattle rocka 90-tih, metala, stoner rocka, indie glazbe...

Samavayo & One Possible Option – "From East To West And Back Again"
Prvi dio ovog  izdanja iz 2014. godine čine 3 žestoke i energične pjesme "Rollin", "Disbelief" i "Pictures" njemačkog benda Samavayo iz Berlina. Trojac čine Berhang Alavi (vokal, gitara), Stephan Voland (bubnjevi) i Andreas Voland (bas), a za njih je karakterističan klasičan stoner zvuk, tj. masni riffovi i basovi te pjevne melodije. Za drugi je dio zaslužan domaći bend One Possible Option iz Rijeke, koji su na izdanju zastupljeni sa četiri stoner/grunge/metal pjesme. Dobro uigran bend koji predvodi izniman vokal dižu ovaj žanr na još višu razinu. 

Mel Camino – "Avion bez uzletne piste"
Treći album Mel Camina "Avion bez uzletne piste" je kantautorsko djelo Zlatka Majseca koji je snimio s prijateljima: Ivan Veljača - gitara, producent, Ivan Zdunić – bas i Mihael Vlah - bubanj.  Album je sniman u kućnom studiju "Zima" od srpnja do prosinca 2013., a sadrži 10 pop-rock pjesama kroz koje bend na kreativan način pruža otpor primitivizmu i samodopadnosti.

Bender – "Ono što jesam"
Mladi alternativni i perspektivni rock blues kvartet iz Novske Bender je 2014. godine objavio svoj album prvijenac pod nazivom "Ono što jesam", a koji je prethodno najavljen istoimenim singlom. Tekstovi o neuspjelim pokušajima, ljubavnim problemima, usponima i padovima prošarani su brzom i žestokom svirkom s elementima bluesa. "Ono što jesam" predstavlja snažne gitarske riffove, masne basove i jak bubanj koji su predvođeni vokalom Josipa Leškovića.

Radio Aktiv – "Stvarnost između reklama"
Zagrebačko-pulska ekipa pod imenom Radio Aktiv prošle je godine predstavila svoj drugi album "Stvarnost između reklama". Album je najavljen singlovima "Isto sunce" i "Jure, žure", a sadrži trinaest autorskih pjesama na hrvatskom jeziku. Nakon uspješnog prvijenca, i drugi nam album donosi obilje veselja i zabave u vidu ska poskočica, čiji se zarazni tekstovi dotiču široke lepeze tema i iznimno lako ulaze, ali teško izlaze iz glave ska fanova.

Valungari – "Šljuk"
Zagrebački bend Valungari je 2009. godine, nakon EP-a izdao album "Šljuk" koji se sastoji od 11 pjesama čija je primarna funkcija zabaviti i uveseliti slušatelje. Žanrovski se pjesme na albumu protežu od ska kod "Samo život" pa sve do bluesa i rocka kod "Mama kupi mi auto", dok se po pitanju lyricsa Valungari dotiču svega, od narodnjaka i lakih žena pa sve do čemerne hrvatske politike.

Spona

Više detalja o Sponi i izdanjima koje nude saznajte na njihovoj službenoj stranici

Spona na Facebooku - dajte im like!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni