Nag-radne

Osvoji ulaznice za The Bambi Molesters u Tvornici - izvučeni pobjednici

Osvoji ulaznice za The Bambi Molesters u Tvornici - izvučeni pobjednici

Naš najbolji surf rock bend, kultni Bambi Molesters, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture 5. veljače 2016. Društvo će im praviti američki psihodelični rock bend Night Beats, a mi imamo dva upada za podijeliti.

Da bi ste sudjelovali u nagradnoj potrebno je: "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Bambi Molesters NI" uz vaše puno ime i prezime. Također podijelite ovaj članak na svome Facebook zidu i postavite vidljivost na javno! Nagradna traje do ponedjeljka, 1.veljače u 12 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike i javiti im. Sretno!

Upade su osvojili Ana Franjić i Josip Pavlek

Krajem 2014. The Bambi Molesters obilježili su dvadeset godina benda festivalom Sonic Bullets održanom uz goste u velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Prva svirka u Zagrebu u ovoj godini na istoj lokaciji donosi najbolje od benda čija je surf rock instrumentalna glazba obilježila zadnjih dva desetljeća domaće i regionalne scene. Svoj zvučni potpis i inovativni rock jedinstveni The Bambi Molesters gradili su od prvijenca "Dumb Loud Hollow Twang" iz 1997., preko "Intensity" i "Sonic Bullets: 13 from the Hip", do zadnjeg "As the Dark Wave Swells".

I ovaj zagrebački nastup još jednom donosi presjek bogate karijere, a bend najavljuje da će na repertoar uvrstiti pjesme koje su malo ili nisu uopće svirali na koncertima. Na popisu se nalaze stvari s albuma ”Sonic Bullets” i "As the Dark Wave Swells" kao što su “Lazy Girls Hangout”, “Panic Party” ili “Into The Crimson Sunset”.

Važnost benda i međunarodni utjecaj kojeg ima njihova glazba pokazuje i velika dvotjedna turneja po Brazilu koja je obilježila prošlu godinu. Bambi Molesters su svirali u primjerice Sao Paolu, Santosu ili São José do Rio Preto, gostujući, osim u klubovima i kulturnim centrima, i u programu brazilske Tv Culture, jednog od najgledanijih televizijskih programa iz područja kulture na svijetu. Njihov koncert u Sao Paolu fanovi iz drugih dijelova svijeta mogli su pratiti putem live streaminga. Nakon velikih ljetnih surf festivala u Valenciji u Španjolskoj i  talijanskom Livornu The Bambi Molesters su za ovu zimu najavili povratak u zagrebačku Tvornicu, u petak 5. veljače 2016. dok na proljeće najavljuju snimanje novih stvari.

Nazvati The Bambi Molesters kultnim bendom nije nimalo pretenciozno jer su svojim radom i karijerom od više od dva desetljeća zaslužili taj naslov i upisali su se na listu rock autoriteta. Od sada već davne 1994. godine kada je The Bambi Molesters osnovao četverac u sastavu Dinko Tomljanović, Dalibor Pavičić, Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Zaborac, a sve pod utjecajem  garage i surf rocka 60-ih, ovaj sastav se otisnuo na put koji im danas može priskrbiti titulu jednog od najpopularnijih domaćih bendova i najboljih izvoznih glazbenih proizvoda koji oživljava surf glazbu. 

The Bambi Molestersima se pridružuju Night Beats, jedan od najboljih američkih psycho surf rock nendova. Čine ga Danny Lee Blackwell na gitari, James Traeger na bubnjevima te Jakob Bowde na bass gitari. Zajednička ljubav prema radu umjetnika kao što su Buddy Holly, Fela Kuti, Etta James, James Brown i Leonard Cohen, potaknula je Night Beats da objave nekoliko singlova, ali i dva albuma, "Night Beats" 2001. i "Sonic Bloom" in 2013. godine. Ubrzo su se otisnuli na turneje s imenima kao što su Roky Erickson, The Zombies, The Jesus and Mary Chain, The Strange Boys, Black Lips, The Growlers i The Black Angels, a koncerti su ih odveli na put u sjevernu Ameriku, Europu, Izrael, Južnu Afriku i Australiju. Na skorašnjem trećem albumu "Who Sold My Generation", zakazanom za siječanj iduće godine, Night Beats se prisjećaju teksaških predaka i začetnika psyche-rock žanra te novi album ide dobro utabanim putevima garage i R&B zvuka te nudi suvremeno viđenje psihodeličnog iskustva.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji 70 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 90 kn.

Potražite ih na službenim prodajnim mjestima:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr
Prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni