Novost-i

Ljubav na svako slušanje – Jonathan u Vintage Industrial Baru

photo: Jonathan, credit: Tomislav Sporiš

Ljubav na svako slušanje – Jonathan u Vintage Industrial Baru

Niti prvi, a sigurno niti posljednji nastup Jonathana koji pratimo u Zagrebu – a ono što se sa sigurnošću može reći za ovu riječku ekipu je da nikad ne razočaraju. Ne samo to, nego kao da s godinama postaju još žešći, još energičniji, uživljeni i još usmjereniji na to da publika kući ide ispunjena samo pozitivom. Dosad u tome iz našeg iskustva imaju 100% učinak.

Jučerašnji koncert Jonathana bio je točno ono što nam je trebalo za prekid tjedne monotonije i došlo kao zraka sunca u maglom zavijenom Zagrebu. U solidno nakrcanom Vintage Industrial Baru s nestrpljenjem se čekalo na početak koncerta i kad smo ga napokon i dočekali (sa zanemarivih 15ak minuta kašnjenja, srećom), euforija je trajala do samog kraja. Jonathan ima vjerne fanove, što ne čudi, jer unatoč svojoj neupitnoj kvaliteti i dalje imaju onu dozu prisnosti s publikom zbog koje ih se ne doživljava samo kao bend, nego gotovo kao prijatelje. Pa ni ne čudi da je večer popraćena ne samo kontinuiranim, zasluženim pljeskom, nego i brojnim uzvicima okupljenih koji su pratili nastup.

jonathan 1

photo: Jonathan, credit: Tomislav Sporiš
Počastili su nas lijepo izbalansiranom setlistom satkanom od neizostavnih miljenika publike, između ostalog „Who Lies to Whom“ i „School“ koje su na samom početku zagrijale atmosferu. „Pictures“ je bila standardno divna, i već nas tradicionalno svaki put kad Zoran Badurina s pozornice prolomi onaj iskonski scream prema kraju pjesme prođu trnci. U moru kvazi bendova i izvođača, pravo je čudo da se karijera Jonathana i dalje zadržava više-manje na domaćem teritoriju, unatoč svoj sili talenta koja je sadržana u ovom bendu. „Seasons“ i „Falling“ su nas rasplesale, razbacale, prvi redovi su se nakrcali i svi smo bar na kratko vrijeme zaboravili na svakodnevne brige i uživali u lijepoj večeri i dobroj glazbi, prateći pritom svaki Badurin mig, uputu i reakciju.

jonathan 2

photo: Jonathan, credit: Tomislav Sporiš
Jonathan ne može završiti koncert bez barem jednog bisa, publika to ne bi nikad dopustila. Jučer je on započeo s „One Minute“,  koja je izašla na proljeće, a nakon nešto laganijeg ljuljuškanja za sam vrhunac večeri bile su zadužene „Maggie“  i „Communicate“. Kompletan kaos na pozornici i ispred nje, Vintage je gorio dobrom energijom i veseljem, dok su crvene cipele odskakivale svim dijelovima pozornice.

jonathan 3

photo: Jonathan, credit: Tomislav Sporiš
A da bi ionako fantastična večer postala još bolja, za drugi bis Jonathani su sačuvali „Heaven“ i „Mama I´m Ready“ koje su stavile točku na i koncertu.

Jonathan je, po mom skromnom mišljenju, najbolja stvar koja se dogodila hrvatskoj glazbenoj sceni u puno godina i kamo god da ih karijera odvela, mi im želimo svu sreću. Samo tako dalje i hvala na još jednoj sjajnoj večeri!

jonathan 4 photo: Jonathan, credit: Tomislav Sporiš

Marija Kancir
Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.