Novost-i

Konstrakta je objavila novi singl „Zabava“

Konstrakta je objavila novi singl „Zabava“

Konstrakta, jedna od najistaknutijih glazbenica na regionalnoj glazbenoj sceni, predstavila je svoj novi singl „Zabava“, koji donosi svjež i jedinstven zvuk svojstven njenom autorskom radu.

„Zabava“ je odsad dostupna na svim glazbenim platformama: https://konstrakta.lnk.to/zabava.

 

Na pitanje o značenju pjesme, Konstrakta nije dala detaljnu izjavu već je kratko rekla: „Nemam vremena za to, nemam vremena ni za šta, moram da se zabavljam“.

 

Konstrakta je poznata po tome što kroz glazbu progovara o važnim društvenim temama, a „Zabava“ nije izuzetak. Pjesma istražuje zabavu kao najmoćniji alat suvremenog svijeta, koji nadilazi i prisvaja sve aktivnosti, čini nas pasivnima i iscrpljuje. U svijetu u kojem zauzimamo stavove, identitete, svrstavamo se i vjerujemo, pjesma naglašava kako se suštinski i u stvarnosti ništa ne događa.

 

 

Autori glazbe su Ana Đurić Konstrakta i Milovan Bošković, dok aranžman uz njih dvoje potpisuju i Jovan Antić i Ivan Bon. Tekst pjesme napisala je sama Konstrakta, što dodatno naglašava njen osobni pečat i stav. Singl „Zabava“ nastao je u glazbeničinom matičnom studiju Gruvlend, a objavljuje ga pod distribucijom Virgin Music Label & Artist Services, koji je dio velike Universal Music obitelji.

 

Nakon nastupa u Zagrebu u sklopu programa Ljeto u MSU, Ana Đurić Konstrakta najavila je svoj prvi veliki samostalni koncert u Beogradu. Zajedno s matičnim bendom Zemlja Gruva, nastupit će u Plavoj dvorani Sava Centra u četvrtak, 19. rujna, od 20:30, i publici prirediti specijalni audio-vizualni performans.

 

Ulaznice za veliki beogradski koncert Konstrakte i Zemlje Gruva su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Visiona kao i online.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni