Novost-i

La Folee - Ska/punk/rock avantura Ivanke Mazurkijević za vikend u Močvari

La Folee - Ska/punk/rock avantura Ivanke Mazurkijević za vikend u Močvari

La Folee je mix glazbenika/prijatelja koji se vrti oko Ivanke Mazurkijević, Sanje i Maria Fištera koji su svoju ska/punk/rock avanturu počeli davnih 90-ih iz spontanog sviruckanja i pjevuckanja u fazama njihovog zajedničkog života u tada vrlo uzbudljivom istočnom Berlinu.

Ivanku svi znaju kao karizmatičnu frontmanicu Stampeda, a kasnije je s Mrletom iz Let 3 započela različite projekte kao MrLee & IvaneSky, te radi glazbu i pjeva za brojne kazališne predstave. Mario je samozatajni bivši član pionirskih punk bendova GeneraliPatareni i Motus, kao i DGBB (Društvo Graditelja Bolje Budućnosti). Sanja je uspješno završila svoj studij klasičnih udaraljka na berlinskoj glazbenoj akademiji gdje danas radi kao profesorica za isti smjer.

Inspiriran žestokom i melodioznom glazbom, prošle godine je objavljen prvi album na vinilu i CD-u – “The Way Up” koji je zbirka songova nastalih između 1993. i 2021., a La Folee trenutno spremaju drugi album. 2022. se kao članovi stalnog benda pridružuju stari prijatelji Ivan i Tin Gabrić na gitari i keyboardu.

Nakon nekoliko ljetnih koncerata, La Folee se u nedjelju, 17.09.2023., predstavljaju u Močvari s repertoarom s aktualnog albuma te ponekim iznenađenjem. Upad: 0 €/0 kn

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni