Novost-i

Prije točno 40 godina Ozzy Osbourne je odgrizao glavu (vjerojatno) živog šišmiša

Prije točno 40 godina Ozzy Osbourne je odgrizao glavu (vjerojatno) živog šišmiša

Dan kada se dogodio jedan od najbizarnijih događaja u povijesti rock glazbe.

Pri spomenu imena Ozzyja Osbournea najčešće se javljaju asocijacije na Black Sabbath, heavy metal, droge, možda čak i reality show "The Osbournes", ali nezaobilazno i na šišmiša! Na današnji dan prije točno četrdeset godina dogodio se događaj koji je do danas ostao zapamćen kao jedan od najkultnijih u povijesti rock glazbe, bio je to dan kada je Ozzy Osbourne zagrizao glavu jednog nesretnog šišmiša.

Tog 20.siječnja 1982. godine Ozzy je u sklopu turneje "Diary of a Madman" održavao koncert u De Moinesu u Iowi pred publikom od oko 5000 obožavatelja. U tom periodu Ozzy je imao naviku tijekom koncerata publiku gađati sirovim mesom, a ona mu je uzvraćala raznim neobičnim predmetima koje je su uspjeli 'prošvercati' u koncertni prostor. U dokumentarnom filmu The Nine Lives of Ozzy Osbourne otkrio je da ga je publika gađala mrtvim štakorima, živim zmijama, žabama, ali i ovčjim testisima. Te večeri netko iz publike je na pozornicu bacio šišmiša, a Ozzy, misleći da je riječ o gumenom šišmišu ga je zagrizao.

"Odmah sam osjetio da nešto nije u redu. Za početak, usta su mi se odmah ispunila toplom, ljepljivom tekućinom s najgorim okusom koji možete zamisliti. Osjećao sam tekućinu po zubima i kako mi curi vratom. Onda sam osjetio kako se glava među mojim zubima trznula.", napisao je Ozzy u svojem memoaru "I Am Ozzy".

Nakon koncerta Ozzy je dobio cjepivo protiv bjesnoće koje je morao primati svaki dan u narednom periodu. Nakon tog događaja nastale su polemike je li šišmiš bio pravi ili umjetni, no ako je za vjerovati Ozzyju, bio je itekako pravi.

Ovaj događaj jedan je od onih koji su obilježili Ozzyjevu karijeru te je ostao uklesan u anale pop kulture. Iako ga je godinama smetao razgovor o incidentu sa šišmišem jer nije htio ostati zapamćen samo po tome, Ozzy ga je posljednjih godina odlučio iskoristiti u svoju korist te je započeo s prodajom plišanih šišmiša s glavama koje možete odvojiti od tijela, a krajem prošle godine predstavio je svoju kolekciju NFT-a pod nazivom "CryptoBatz":

"Već dulje vrijeme pokušavam se aktivirati po pitanju NFT-a, pa sam razgovarao o tome sa Sharon, nakon nekoliko propalih pokušaja da sam kupim NFT i ona mi više to nije dopustila. Zato sam odlučio stvoriti svoj NFT. „CryptoBatz“  je mentalni projekt za NFT kolekcionare i fanove. Dizajn odaje počast jednom od najvažnijih trenutaka na pozornici moje karijere. Obožavam ovu kolekciju! – rekao je Ozzy.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni