Novost-i

 Regius festival za svoje posljednje izdanje najavio program po danima i pustio dnevne ulaznice u prodaju

Regius festival za svoje posljednje izdanje najavio program po danima i pustio dnevne ulaznice u prodaju

Jubilarno deseto i posljednje festivalsko izdanje Regiusa počinje za točno tjedan dana na rtu i kampu Martinska nasuprot Šibenika. Tim povodom su organizatori iz šibenskog PARK kolektiva danas najavili festivalski program po danima i pustili u preprodaju toliko očekivane dnevne ulaznice.

Zadnje izdanje omiljenog šibenskog glazbenog festivala okupit će 12. i 13. srpnja na Martinskoj deset bendova, 13 DJ-a i tri šibenske organizacije Takeover, Oksid & RatCat i tako podariti svojoj publici i jedan više nego aktualan glazbeni program, a zavičaju poslati poruku važnosti umrežavanja i jedinstva scene.

Devet cjelovitih festivalskih izdanja i nekoliko specijalnih, održano je od 2011. godine kada je Regius pokrenut s ciljem promocije glazbe i potpore lokalnim talentima da dobiju priliku nastupiti na velikoj sceni.

Ono što je već danima glavna tema u gradu Šibeniku, to je raspored nastupa po danima i dnevne ulaznice, pa krenimo redom.

U petak, prvi dan festivala na glavnoj bini Regiusa nastupit će Brkovi koji u Šibenik dovode svoju veliku turneju 20 godina Brkova s kojom nastupaju na najvećim glazbenim festivalima i pune stadione po cijeloj regiji i šire. Uz Brkove kao headlinere festivala pridružit će se miljenici domaće publike Kuzma i Shaka Zulu, kultni šibenski rock bend okupljen nakon dugo vremena D Diplinzi i drniške uzdanice rocka Morlak. Drugi, electro stage u petak preuzimaju dvije dobro poznate šibenske organizacije, Oksid i Takeover. Oksid dovodi svoju plejadu najboljih DJ-eva u sastavu Bassler, Uabua, Slavonio, Ščak i Fila, a osim njih ekipa iz Takeovera priprema svoj prepoznatljivi trash party.

U subotu, ništa manje atraktivno, dapače, Mile Kekin s novim bendom dovodi svoju aktualnu turneju Soundtrack Za Život na Martinsku na kojoj izvodi  presjek cijele svoje karijere, dakle od najvećih hitova Hladnog Piva do samostalnog materijala. Uz njega na binu se penje i Antun Aleksa sa svojim novim projektom IDEM koji je već osvojio Porin za novog izvođača godine i tri Rock&Off nagrade. Lokalne snage u subotu predvode i tri srednjoškolska rock sastava Retrovizija, Krivo Skretanje i Freston i novoosnovani rock projekt iskusnih muzičarka Pull Off kojima će ovo bit jedan od premijernih nastupa. Electro stage u subotu je priča za sebe, kurirana od strane Ante Dugopoljca, dobrog duha šibenske elektroničke scene, na kojem nastupaju jake lokalne snage Chuddak, Needledrop, Paleolitik, NiceHell, ShugaDaddy b2b Špula, a posebnu pozornost privlači hvaljeni meksički DJ i producent Mufti koji Regiusu daje i internacionalni karakter.

Dnevne ulaznice od danas su u pretprodaji a mogu se nabaviti putem Entrio online sustava ili na svim Entrio prodajnim mjestima u Hrvatskoj. Bogati dnevni program za oba dana festivala organizatori najavljuju za naredne objave u medijima.

Valja napomenuti kako se večeras održava i službeni warm up party festivala u šibenskom klubu Tunel na kojem su za dobru muziku zaslužni She J, DJ Žexy i Bergamoto. Osim najvećih hitova za sve ukuse večeras se u Tunelu mogu potražiti i ulaznice za Regius po akcijskim cijenama kao i ostali promo materijal. Ulaz na warm up party je slobodan.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni