Novost-i

Zalagasper objavili novi singl i videospot “xoxo“

photo: zalagasper, credit: Lana Špiler

Zalagasper objavili novi singl i videospot “xoxo“

Hvaljeni indie-pop duo zalagasper svoju glazbenu priču nastavljaju novom pjesmom “xoxo“, kojom u svojem karakterističnom, sanjivom stilu donose snažnu poruku.

Za pjesmu je predstavljen i videospot koji ponovno donosi njihovu prepoznatljivu estetiku.

Tijekom svađa parovi često zaborave obraćati pažnju na ono što je izrečeno i nastavljaju govoriti što im je na umu. Kad kiša na trenutak prestane, događa se da tek tada zapravo vide jedno drugo. Svađa ih je natjerala da pokažu svoje pravo lice i shvate kako je između njih čitavo vrijeme bila ružičasta zavjesa, koju tada odlučuju skinuti. Shvaćaju da sve to nije uništilo leptiriće – oni su jednostavno napokon poletjeli jer više nisu začahureni. Tek kada drugoj osobi pokažemo naše pravo lice možemo imati iskrenu vezu koja nešto znači - kažu zalagasper o temi nove pjesme.

Zalagasper su svoj prvi singl “valovi” objavili 2017. godine; pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem “Zlata piščal” u kategoriji “Best Song of 2017”. Nakon nastupa na Euroviziji i objavljivanja EP izdanja “Štiri”, glazbenu priču nastavili su pjesmom “come to me”, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u veljači 2020. godine predstavio album “4”, sastavljen od pjesama na slovenskom i engleskom jeziku.

Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska). 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni