Specijal

23 dana do INmusica: Tko su Ischariotzcky i Futurski i kako su se probili na INmusic festival?

23 dana do INmusica: Tko su Ischariotzcky i Futurski i kako su se probili na INmusic festival?

INmusic Breatkthrough je natječaj koji daje priliku mladim i neafirmiranim izvođačima da stanu na veliku pozornicu INmusic festivala te publici iz mnogih krajeva svijeta predstave svoj rad.

Ove su godine prvu selekciju prijavljenih iz Hrvatske i Slovenije vršili medijski partneri Festivala, među kojima je i Sound Report, a finalnu je riječ dobila publika u online anketi. Najviše glasova su pokupili Ischariotzcky i Futurski, a u nastavku možete poslušati zašto.

 

 

Ischariotzcky je osnovan 2015., a svojim su prepoznatljivim indie-pop zvukom uz iznimno precizan i detaljistički produkcijski pristup već pri objavi prve pjesme zainteresirali domaću publiku. Zagrebu su se nedavno predstavili nastupom na Zagreb Beer Festu, a u međuvremenu je dogovoreno i nekoliko ljetnih svirki gdje ih možete uhvatiti.

 

 

Futurski je slovenski bend sličnog glazbenog izražaja kao i Ischariotzcky, s većim naglaskom na eksperimentiranje s mogućnostima elektronske glazbe. U rujnu su prošle godine objavili prvo EP izdanje "Syntetic Happiness" u kojem su naglasili kako je "prirodna sreća ono što iskusimo kada dobijemo ono što želimo, a sintetička sreća je ono što stvorimo, kada ne dobijemo ono što želimo". U duhu te su misli i nastale četiri pjesme na EP-u koje uistinu zvuče nevjerojatno sintetički, na originalan i bendu svojstven način.

Maja Trstenjak
Maja Trstenjak

Glavna urednica portala Sound Report