Specijal

3 komada klasike za ljubitelje grupe She Loves Pablo

3 komada klasike za ljubitelje grupe She Loves Pablo

Domaći junaci žestokog zvuka tijekom više od desetljeća duge karijere postali su sinonim za kvalitetu. Izgradili su jedinstvenu bazu pratitelja zbog koje je cijeli projekt dobio i europsku prepoznatljivosti, a kada se vrate kući, uvijek sviraju pred rasprodanim klubovima.

Njihov zvuk je veoma profiliran, žestok, prljav i perfekcionistički nastrojen. Stoga, ako ste njihov ljubitelj, svakako poslušajte sljedeća tri djela klasične glazbe.

Leonard Bernstein - “Symphony No. 2 - The Age Of Anxiety”
She Loves Pablo svoj glazbeni opus gradi na ostavštini američkog grungea i stoner-rocka, a tko je najbolji predstavnik američke klasične glazbe 20. Stoljeća od Leonarda Bernsteina? Njegova Druga simfonija nosi naziv “The Age Of Anxiety”. Počiva na temeljima standardne strukture simfonijskog oblika, no Bernstein ju je nadogradio i modificirao na nešto drugačiji način od očekivanog kako bi stvorio maestralno remek-djelo, jedno od najboljih ostvarenja suvremene klasike. Bernstein je inspiraciju pronašao u istoimenoj pjesmi W.H. Audena za koju je autor osvojio Pulitzerovu nagradu. U najnovijem albumu Pabla "Death Threats From Future Self", kao i u ostatku opusa, vrlo je lako pronaći motive anksioznosti te ispuštanja iste. Kao i razne eksperimente s ritmom i dinamikom. 

 

Gustav Holst -  “The Planets - Mars”
Jedna od najpopularnijih orkestralnih suita u povijesti je "Planeti" Gustava Holsta. Svaki stavak dobio je ime po planetu Sunčeva sustava i njemu pripadajućem astrološkom načelu koje naveliko utječe na ljudsku psihu. Prvi stavak "Mars" dočarava "Nositelja rata". Mističnost, snaga i agresija - baš kao i kod glazbe Pabla. Uz izuzetnu ritmičku preciznosti, perfekcionizam i kompaktnost, te, najvažnije, veliku popularnost među širom publikom. 

 

Philip Glass - “Etude no.2”
Još jedan vrhunski američki skladatelj i pijanist suvremene klasične glazbe. Minimalizam i slojevitost - najčešći je opis njegovih skladbi. Njegov je skladateljski opis poprilično širok, dok ga šira populacija poznaje po izvrsnoj filmskog glazbi za koju je zaradio čak tri nominacije za nagradu Oscar. Publika She Loves Pabla svojim istančanim ukusom zasigurno, kada ne sluša svoje distorzirane junake, uživa u suvremenoj klasičnoj glazbi. Glassova Etida br. 2 izvrstan je primjer gradacije i specifičnog groovea, što je ujedno i jedna od nekoliko prednosti glazbe Pabla.