Specijal

Kako je nastala...

Kako je nastala... "Sve istine i laži" (Ivana Kindl)

Ivana Kindl nedavno je predstavila svoj novi, ujedno i autorski, singl – „Sve istine i laži“. Glazbenica nam je otkrila priču koja se krije iza ove pjesme.

Pripremajući singl za jesen odbacila sam čak tri pjesme koje su bile u planu. Nisam jednostavno bila zadovoljna pjesmama i to me prilično frustriralo. Imala sam u mobitelu doduše snimljenu tu melodiju refrena u baladnom štihu i tek kad je počela nova sezona Twin Peaksa počela sam razmišljati o toj pjesmi, ali u bržem tempu. Nije bila u planu da se od nje napravi singl, nisam Alenu – producentu, iznosila ideju. Kako me Twin Peaks počeo opasno preuzimati, cijelo ljeto sam provela u tom nekom sanjarskom raspoloženju. Tad se ozbiljno počela razvijati melodija i ideja za singl, u glavi sam već čula i aranžman i znala sam u kojem smjeru bih trebala krenuti. Krajem srpnja, bila sam na moru, Alen i ja smo razgovarali prek telefona i pitali se šta ćemo sa singlom, jer baš smo bili odbacili pjesmu u koju smo polagali nade, a ipak nije ispala dobro. Onda sam ja ispalila kako imam tu melodiju u glavi i mogla bi ispasti baš dobra pjesma, on je bio skeptičan. Čula sam taj početni rif i sintove u glavi također i kad sam se vratila s mora, odmah sam demonstrirala ideju.
 
Alenu se svidjela ideja, uvijek prvo uz gitaru razrađujemo melodiju, a zatim on krene slagati beat i aranžman. Neko mu je vrijeme trebalo da postavi zadovoljavajući ritam pjesme, uspio je i kad je probio tu barijeru sve je poslije teklo. Na kraju je pjesma ispala točno kako sam zamišljala, tekst sam relativno brzo napisala jer napokon sam imala ideju o čemu želim pjevati. Nekad su ti tekstovi muka prilična, osobito ako imaš rok a nemaš motivacije.
Taj kreativni dio je definitivno najljepši dio ovog posla, bez obzira na povremene blokade i nedostatak inspiracije. Na kraju smo dobili odličnu synth pop pjesmu koja je odmah zavladala eterom, a sviđa se publici i kritici.