Specijal

Maja otkriva:

Maja otkriva: "BackStageBoys" (High5)

Drugi album zagrebačkih trepera, kulturno-umjetničkog društva, glazbeno-scenskog sastava High5 je pred nama.

Iznenadna objava novog studijskog izdanja izazvala je veliko zanimanje publike, a sada, kada su se dojmovi od prvotnog hajpa slegnuli, jasno je da se radi o ozbiljnom izdanju unutar njihova žanra. U relativnom su kratkom roku prikupili zavidan broj pregleda na YouTubeu, dokazavši da 33 banda ipak nije samo kratkoročna senzacija.

 

 

Briju nešto ozbiljnije i razgovjetnije od kolega iz Kuku$ klana, zvuče zrelije te slušateljima direktno ne nameću svoju "superiornost".  Ona proizlazi iz iznenađujuće dobre produkcije, izvrsne kombinacije beatova i jednostavnih, ali neopisivo zaraznih melodija koje daju svakoj pjesmi poseban karakter. Raznolikost i obilje gluposti koje to zapravo (možda) i nisu zadržava interes od prve do posljednje pjesme, uz nekoliko čvrstih, već dobro provjerenih zihera, hit singlova objavljenih kao svojevrsna najava novog studijskog uratka. 

 

 

Autoironija na vrhunskoj razini u pjesmi "Pjesma o tom", govori o tom, o onom o čemu treba govoriti. Standard, već svojevrsni trademark "Mama napokon sam uspio" također je dio ovog albuma dok "Vanzemaljci" donose najnovije svjetske trendove trap glazbe, prilagođene zagrebačkoj uličnoj spiki novog doba. 

 

 

Ljubitelji tradicionalnog hip hop zvuka vjerojatno lupaju glavom o zid slušajući kreativna djela koja se kritički dotiču svakog aspekta ljudskog života - političke, hedonističke, socijalne, studentske i zagrebačke tematike - kada se geto pomaknuo iz Dubrave nešto bliže centru. Ne kužim točno tko je iz bande s Vrbika, tko s Trešnjevke, tko iz centra, zapravo ne kužim ni tko je tko u bandi općenito, ali to nije ni toliko bitno. Bitno je da je banda objavila kvalitetno djelo, iznanađujuće kompaktnu, dinamičnu cjelinu s potpisom. Od oka to je tak'. Triestri spika ne prolazi na prvu, no sa svakim novim slušanjem priča postaje sve zanimljivija i simpatičnija.

 

 

A dićeš ti s tim? U Tvornicu, 21.4., jer radoznalo ovo želim čuti uživo. Visoka petica za "BackStageBoys".