Specijal

Maja otkriva: the wayknowers

Maja otkriva: the wayknowers

Što se to dogodilo na jednoj sasvim obično neobičnoj glazbenoj radionici?

Može li se to nazvati radionici? Nekoliko dana zajedničkog umjetničkog stvaralaštva u rezultiralo je The Wayknowersima. Brela Music Residency poseban je događaj koji se održao od 23. do 28. travnja pod umjetničkim vodstvom Joška Klarića, poznatog po radu u bendu Ischariotzcky, kada je nastala pjesma "Follow me". 

Uz korištenje standardnih instrumenata, ova se zanimljiva ekipa poigrala zvukovima predmeta svakodnevne upotrebe uz blago eksperimentiranje elektronikom te uz mnogo pozitivne energije, opuštenosti i velike ljubavi prema glazbi stvorila pjesmu zavidne razine kvalitete koja instantno podiže raspoloženje. Uz zanimljiva podukcijska rješenja i koketiranje sa sve popularnijim ASMR-om "Follow me" pravo je osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni koje biste svakako trebali poslušati.

Što se točno događalo u Brelima, pojasnila nam je jedna od sudionica projekta, glazbenica Ivana Lulić: Cilj je bio povezati scenu, bolje se upoznati, razmijeniti kreativne pristupe stvaranja glazbe... to je sve trajalo od 23.-28.4. i u tom periodu je kroz slučajno jammanje izašla pjesma koja se razlikuje od svega što je dotad svaki glazbenik pojedinačno radio. Riječ je o objavljenoj "Follow Me". Nakon završnog koncerta opet se spontano dogodilo jammanje i postoje neke bootleg snimke koje tek čekaju daljnju razradu. Svima je ovo bilo jedno jako lijepo iskustvo i jedva čekamo da se Joško ponovno javi s novom idejom i novim terminima rezidencije.