Specijal

Maja otkriva: TTM

Maja otkriva: TTM

Apsolutni hit ljeta 2020. Splitska hip hop scena ponovno je zasjala u punom sjaju. Popnite se na brdo, uđite u "Kabare" dvojca TTM i uživajte u ludoj zabavi uz pregršt dobrih rima i beatova koji bi se mogli okarakterizirati kao apsolutno najbolje i najkreativnije hip hop izdanje ove godine (do sada).

Tamo gdje je Kiša metaka stala, nastavlja TTM i to na jednoj potpuno novoj razini, s vlastitim karakterom i umjetničkom vizijom koja oduševljava na prvo slušanje. Direktni, drski i besramni, Bogo i Pari publici su servirali debitantski album s dvanaest poslastica u kojima ćete guštati i uživati, uz koje ćete se dobro, ponekad iskreno, ponekad sarkastično, nasmijati i opustiti i redovito ih konzumirati.

 

 

Nema tog opijata koji se na ovom albumu ne spominje, čija se konzumacija detaljno ne opisuje, uz neizbježne logističke savjete za distribuciju i maloprodaju. A među njima posebno se ističe “Oda spidu” čiji mediteranski štih naprosto nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Izvrstan je primjer kako najbolje opisati njihov zvuk. U samoj srži je klasični hip hop - ritam se poštuje uz odličan flow, struktura je čvrsta i kompaktna, beat je jednostavan i pouzdan. A na površini je miš-maš svega i svačega. Od dalmatinske pisme, mediteranskih melodija do raznoraznih modernijih sampleova koji međusobno funkcioniraju odlično. Jer, uz pravilnu dozu dobiva se savršeno kontrolirani kaos koji ovaj album izdvaja iz mase i čini ga neodoljivim. Izaziva ovisnost, jel. 

 

 

Nema tog aspekta društvenog života koji na ovom albumu nije dobio počasni vers. Bez dlake na jeziku, izuzetno spretni i kreativni, jasno i glasno progovaraju o lokalnoj svakodnevici dok se nisu štedjeli ni na političkim temama. Tako je pjesma “Stoka sitnog zuba” najveći potencijal albuma. Zbog će eksplicitnog karaktera vjerojatno vječno ostati dio undergrounda, no radi se o jednom od najboljih dostignuća splitskog hip hopa, baš kao i pjesma “Lito je” u koju su uspješno uguzili refren poznate pjesme Matka Jelavića “Na plavom Jadranu”. Nevjerojatne pjesme koje su savršen odraz trenutka, današnjice i sveprisutne indiferentnosti društva, uz, naravno, veliki, veliki potencijal za nastupe uživo. "Nemoj me dirat" je hit.

 

 

I jedan fun fact za kraj, Bogo je bio jedan od sudionika Big Brothera 2018. godine, tako bar interneti tvrde, jer o ovom dvojcu do sada nema mnogo objavljenih informacija. Album “Kabare” i više je nego dovoljan. Projekt koji bi mogao daleko dogurati.

Objavljen je preko etikete Blockstar Digital i obavezno ga preslušajte na nekom od streaming servisa.

Udahnite TTM. Nećete požaliti.