Specijal

Naših pet favorita 66. Zagrebačkog festivala

Naših pet favorita 66. Zagrebačkog festivala

Zagrebački festival se približava. Održat će se u petak, 25. siječnja, a u konkurenciji za prestižnu titulu pobjednika je ukupno dvadeset i jedna pjesma. Redakcija Sound Report portala odabrala je svojih pet favorita.

5. Antonela Doko - Sve osim nas

Mlada pjevačica Antonela Doko povratnica je na Zagrebački festival. Već je dokazala kako se na velikoj pozrnici dobro snalazi, a vokalne mogućnosti i zanimljiv karakter kriju veliki potencijal za buduću glazbenu zvijezdu. Plesni ritam koj


 

4. Jutarnja Frka - Zdenka Kovačiček

“Frka” je u posljednjih godinu-dvije napravila poprilično kaotičnu frku na domaćoj glazbenoj sceni. Jutarnja frka Zdenke Kovačiček zvuči izuzetno simpatično i samouvjereno. Mnogi će se zasigurno pronaći u pjesmi.


 

3. Franka Batelić - Tajno

Pop balada koja je već osvojila radijski eter, nalazi se na Frankinom diskografskom izdanju “S tobom” i prati je bajkovit spot koji nimalno nije bilo jednostavno snimiti. Ljubavna priča sa sretnim završetkom, bogatim aranžmanom i jednostavnom ljepotom zvuka ima iznimno veliki potencijal.


 

2. Anna Moor – Svjetovi

Svjetovi su prvi autorski singl Romane Pavliše koja se krije iza pseudonima Anna Moor. Anna vas fuzijom elektronike i klasične glazbe te bajkovitim vokalom, vodi u neke daleke vidljive i nevidljive svjetove, namijenjene svim sanjarima… Zanimljiv i originalan aranžman pjesme te Annina autentičnost, pravo su osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni.


 

1. Luce - Čežnja
Luce je izdala jedan od najboljih domaćih albuma 2018., a sa tog albuma dolazi i “Čežnja”. Ova pjesma pitki je glazbeni brodolom emocija koji slušatelja baca u minula vremena dok su glazbenim ljestvicama vladale jazz dive kao što su Ella Fitzgerald i Nina Simone.


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni