Specijal

Odabrali smo bendove za INmusic breakthrough

Odabrali smo bendove za INmusic breakthrough

Zasvirati na INmusic festivalu ima veliko značenje za svakog, a pogotovo za one koji se još uvijek bore za svoje mjesto pod reflektorima pozornica. INmusic breakthrough je upravo zato prikupio veliki broj prijava, a kao medijski partneri Festivala, ekipa Sound Report portala s popisa je prijavljenih odabrala top pet hrvatskih i slovenskih finalista koje donosimo u nastavku (abecednim redom).

HRVATSKA

 

Cold Snap

Želimo metal na INmusicu! I neka to bude najbolje što domaća metal scena može ponuditi! To je zasigurno bend Cold Snap koji, osim fantastične i žestoke glazbe, glasno i beskompromisno izražava stav prema društveno-ekonomskoj situaciji dinamičnim nastupima koji publiku ne ostavljaju ravnodušnom. Svirali su na Wackenu, potpisali za Nuclear Blast, vrijeme je da Jarunsko jezero samouvjereno protresu distorziranim riffovima.

 

Country Strike

Kada kažemo da je ovaj zagrebački country-rock bend osvajač tri nagrade na američkom festivalu “Texas Sounds International Country Music Awards”, to već dovoljno priča o njihovoj kvaliteti. Ako tome pribrojite žestok i moderan country-rock zvuk s razrađenim rockerskim pristupom na pozornici njihove svirke, zagarantirana su zabava.

 

Sloanwall

Sloanwall je moderna zagrebačka groove-rock mašina koja na nastupima polagano gazi sve pred sobom. Masni zvuk vuče utjecaje najsnažnijih stoner bendova, ali istovremeno ih mješa s bržim hard-rock i metal elementima. Nastupi su im energični, čvrsti, bez predaje. Njihova koncertna misija je da svoju energiju prenesu publici i to im uspijeva.

 

Seven Mouldy Figs

Laura, Laura i Lucija su Seven Mouldy Figs, bend koji je već pet godina koncertno aktivan, a iza njih su dva EP izdanja. Alternativni rock s prizvukom psihodelije upakiran u girl power moment ima potencijal da bude svojevrstan "skriveni dragulj" svim inozemnim posjetiteljima festivala kojima će se njihov zvuk zasigurno svidjeti.

 

Paul The Walrus

Poletan, simpatičan svijet grupe Paul The Walrus prepun šećerne vate, bombona i šljokica u novom spotu za pjesmu "Not So Sweet" osvaja već na prvih nekoliko odsviranih taktova. Moderni pop-rock karakterističan je za INmusic festival, stoga bi se Paul The Walrus dobro uklopio u program. Uzeći u obzir da je njihovo stvaralaštvo na engleskom, i domaća i strana publika će uz njihove pjesme zajedno zaplesati na toploj ranoljetnoj večeri, zagrijavajući se za nekog od velikih headlinera koje željno iščekuju.

 

SLOVENIJA

 

Attic Mist

Brza bas dionica koja otvara prvi singl "Taste" s debitantskog EP izdanja grupe Attic Mist pobuđuje interes i probuđuje slušatelja u samo nekoliko sekundi. Uz njihov se punkerski stav može bezbrižno skakati, a slogan "Spread anarchy" i više je nego dobar poziv na njihove svirke.

 

 

Lilith Cage

Ozbiljnija je ovo ekipa koja se uhvatila u koštac s new wave/shoegaze zvukom. Za lagano čilanje u travi koje bi moglo prerasti i u jako dobar tulum.

 

 

Počeni Škafi

Google translate ime "Počeni škafi" prevodi kao "Ormari su pucali". Znači li to uistinu to ili se radi još jednom u nizu kikseva ovog opasnog alata, nije važno. Važan je ljupki karakter njihovog zvuka, neizmjerno simpatičan. Radi se o povećem kolektivu koji kombinira razne instrumente - ima tu gitare, benđa, truba, raznih udaraljki... Retro karakter uz kvalitetne nas je glazbenike iznimno zainteresirao za rad ovog benda.

 

Spotless Minds

Hrapav vokal poduprijet heavy funkom prepoznatljiv je i karakterističan za Spotless Minds. Spretno uklopljena kombinacija raznih žanrova u izvrsnim gitarskim solažama u pjesmama zanimljiv su poziv za live svirku ovog benda. Sirovost rocka i plesni karakter funka u radu ovog benda fantastičan su spoj.

 

Urban Pulz

Čisti rock s primjesama punka grupe Urban Pulz energična je masa nastala na ostavštini modernog zvuka novog milenija. Njihov je rad univerzalan i krije potencijal koji bi dobro mogao funkcionirati na klupskim svirkama, ali i na velikim festivalskim prostorima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni