Novost-i

Lil Drito: Petnaest regionalnih glazbenih imena ovog petka stiže na pozornicu Tvornice kulture

Lil Drito: Petnaest regionalnih glazbenih imena ovog petka stiže na pozornicu Tvornice kulture

Ovog petka, 30. rujna, na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture stat će ukupno petnaest glazbenih imena iz regije, u sklopu premijernog “Lil Drito iz Tvornice”.

Najjači domaći trap festival Drito, nakon dva rasprodana ovogodišnja izdanja, svoju jesensku koncertnu sezonu nadopunjuje novim konceptom i kroz Lil Drito daje snažu podršku mladim imenima regionalne scene. 

"Ovo je verzija Drita koja će služiti kao platforma za isticanje novih imena na glazbenoj sceni s naglaskom na trap & rnb zvukove" ističu iz booking agencije i izdavačke kuće yem, koja je 2016. godine pokrenula Drito festival i zajedno sa svojom publikom oblikovala ga u gen-z glazbenu oazu.

Line-up Lil Drito festivala čine raznovrsna regionalna glazbena imena nove generacije. Neki od njih već su postali miljenici svoje publike te iza sebe imaju rasprodane koncerte i hvaljena studijska izdanja, dok će nekima ovo biti premijerni nastup uopće.

Koncept je zamišljen tako da se u prvom dijelu eventa kroz 15-minutne nastupe predstave najsvježija imena na sceni, dok će u drugom dijelu večeri uslijediti klasični Drito setup sa setovima do 40 minuta, a objavljena je i detaljna satnica.

Potpuni line-up čine: Dino Blunt, Yung Bude, Massimo Savage, Noti Limun, Zicer Inc., Ba$ha, Ružno pače, Podočnjaci, mrzimteluka, Miach, Vedran Istina, Peki, Shtosmo, $BL i Baks.

Drito festival ove je godine održao već dva energična izdanja koja su mahom oduševila publiku; početkom travnja šest tisuća posjetitelja i dvadeset regionalnih glazbenih imena bilo je dio rasprodanog "Drita iz Boćarskog", do sada najvećeg izdanja festivala, dok je sredina lipnja bila u znaku open-air Drito epizode u Osijeku, za koju se također tražila ulaznica više. 

U svojoj novoj epizodi, Drito nastavlja podržavati mladu regionalnu glazbenu scenu, što čini od svojih samih početaka, a Lil Drito iz Tvornice ove će jeseni biti središnje mjesto susreta gen-z publike s nekim novim omiljenim im izvođačima.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan događanja iznositi 80 kn. Prodajna mjesta u Zagrebu su Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark, a dostupne su i online ulaznice putem platforme Core Event. Početak događanja je u 19 sati, a ulaz je 16+ godina.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni