Vije-sti

1, 2, 3... '22' – izašao je novi album Seine!

1, 2, 3... '22' – izašao je novi album Seine!

Hrvatski freak-folk-punk-trip-hop duo Seine je izdao svoj drugi studijski album '22' za Moonlee Records i francuskog izdavača Vox Project.

Album je dostupan kao CD i u digitalnom formatu putem streaming servisa (uključujući Bandcamp “free download” opciju). Vinilna verzija albuma izlazi u srpnju (pre-order).

Inovativnim transžanrovskim pristupom, sočnim liričkim dosjetkama i 100% autentičnom glazbenom ekspresijom dvojac Seine je albumom '22' stvorio iznimno originalan rock album, teško usporediv s bilo čime.

 

 

Drugi studijski album ‘22’ nas suočava sa zagonetnim zvukom, koji probija žanrovske konvencije na križanju noise i alternativnog rocka, trip hopa i no wavea, mjestimično čak s prizvukom kabarea. Dvojac nastavlja s istraživanjem atraktivnih, zadimljenih i polako raspadajućim atmosferičnostima, koje su obilježile već njihov prvijenac, a novost je veći naglasak na disonancijama i atonalnosti. 

Album je pun kompleksnih aranžmana i robusnih instrumentalnih podloga. Sedam pjesama s lako pamtljivim hookovima pluta po melankoličnim vodama, nudeći slušatelju introspektivno iskustvo. Elektrificirana akustična gitara i bubnjevi i dalje predstavljaju središnju točku njihove glazbe, ali se zvučna paleta proširila probadajućim elektronskim teksturama, semplovima klasičnih instrumenata i mantričnim poliritmijama. Aktualni Seine izričaj tako sadrži i svoje funky, freaky i nekonvencionalne grooveove, koji nas zibaju u introspektivni ples.

 

Dolazeći koncerti Seine:

9.5.2019 @ Ljubljana, Križanke - 50. let Radia Študent (SI)

10.5.2019 @ Ravne na Koroškem, KMKC Kompleks (SI)

17.5.2019 @ Beograd, Kvaka 22 (RS)

18.5.2019 @ Novi Sad, Bulevar Books (RS)

24.5.2019 @ Maribor, Gustaf – Solar Pulse Festival (SI)

21.6.2019 @ Škofja Loka, Pri Rdeči ostrigi – letni vrt (SI)

October 2019 – European tour

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni