Vije-sti

Albina predstavlja novi autorski singl -

Albina predstavlja novi autorski singl - "27."

Najnovijim singlom naziva „27.“ Albina slavi posebne životne trenutke te otvara novo glazbeno poglavlje koje će obilježiti nizom autorskih pjesama! Uz motive povezane uz važna sjećanja, ali i svakodnevicu, svojoj publici želi pružiti priliku da i oni budu dio te priče - ili se i sami pronađu u njoj.

Ljubav kao inspiracija prisutna je i u pjesmi „27.“ koja je u mjesecu ljubavi, od 17. veljače, globalno dostupna na svim glazbenim platformama: https://albina.lnk.to/_27

„Drago mi je što sam se kroz proteklu godinu ozbiljno uhvatila rada na vlastitim tekstovima i idejama, koje su u konačnici zaokružene u pjesme koje jedva čekam podijeliti sa svojom publikom. Prva od njih je '27.', koju sam iz osobnih razloga i simbolike željela predstaviti prvu“, otkrila je Albina dodavši kako je pjesma inspirirana stvarnim motivima i iskustvima te posebnom osobom koja joj je općenito velika inspiracija u pisanju i životu.

Iako inspirirana osobnim iskustvima, u pjesmi o nezaboravnim životnim situacijama mogu se prepoznati i slušatelji. Svi se mi kroz poznanstva i odnose vežemo za određene datume, situacije i trenutke te ih u svojoj mašti iznova oživljavamo“, ističe Albina iz perspektive osobe koja želi zadržati te posebne proživljene trenutke, zahvalna što kao autorica i pjevačica, važne trenutke može vječno pretočiti u pjesmu, ali im dati i priliku da budu dio mnogih osobnih priča slušatelja.

Singl „27.“ urbana je autorska mid-tempo balada s Albininim potpisom. Glazbenica ističe kako joj je u stvaranju pjesme posebnim detaljima doprinijela prijateljica i kolegica Đana Smajo s kojom će uskoro predstaviti duet te nastupiti na Zagrebačkim festivalu, a ideju je aranžerski zaokružio Hrvoje Domazet koji potpisuje i glazbenu produkciju singla.

„Zadovoljstvo je surađivati s Albinom, koju smatram jednom od naših najperspektivnijih mladih pjevačica koja je, uz vokalne kvalitete i kvalitetan autor“, komentirao je suradnju Hrvoje Domazet koji pohvaljuje njen hrabri glazbeni iskorak te smatra da kroz svoju glazbu ima još puno toga za reći. „Pjesma '27.' je plod zajedničkog rada u studiju, u kojoj se mogu čuti Albinini glazbeni utjecaji poput R&B-a, reggaetona, trapa i ostale glazbe koja ju inspirira. Uz eksperimentiranje s ostalim žanrovima, smatram da se od Albine može očekivati još iznenađenja. Mislim da smo napravili dobar posao, ali publika je na kraju ta koja ima zadnju riječ“, poručio je glazbeni producent.

Pjesmu prati i spot za kojeg je zaslužan Benjamin Strike i, prema Albininim riječima - cijeli njegov tim genijalaca, a koji, tonovima i pričom, vjerodostojno prati atmosferu same pjesme. 

„Ovim smo spotom željeli prenijeti emociju čežnje za osobom koju voliš, a koja je opisana u pjesmi. Albina je bila uključena u svaki korak procesa, od osmišljavanja moodboarda u suradnji sa mnom, preko sugeriranja vrlo jasnih uputa oko toga kako bi treba izgledati krajnji edit videa. Ovo mi je iskustvo bilo jedno od ugodnijih“, opisao je Benjamin Strike, redatelj i producent. Ekipa koja se okupila iza kamera su Dario Radusin, Dominik Brlečić, Sandro Sklepić i Luka Vidović dok su se ispred kamera Albini u plesnim ulogama pridružili Karla Šilović i Fran Žuglić. Uz Albinu su i ovog puta bili vrhunski suradnici s kojima njeguje sjajne odnose gotovo od samih početaka karijere – Zvonimir Franić / Salon Franić (frizura) i Karlo Rusan / BeautyRuka (šminka). Kao novo ime timu se pridružila mlada stilistica Polina Meixner, a fotografije je svojim objektivom zabilježio također stalni suradnik, Ante Odak.

Podsjetimo, prethodni singl „Noću“ koji je Albina zakoračila u novo glazbeno poglavlje, ponovo se  početkom 2023. godine našao među najemitiranijima u domaćem eteru, a uz upravo plasirani singl i najavljeni duet, nagrađivana glazbenica prepuna je novih ideja i planova za godinu ispred sebe.

„Kroz pisanje i rad na vlastitim pjesmama paralelno sazrijevam i razvijam se, te nastojim usavršiti zvuk za koji vjerujem da će doseći jednu razinu prepoznatljivosti i doći do ciljane publike“, komentirala je dvadesetčetverogodišnjakinja svoj kreativni put poručivši: „Jako se veselim svemu onome što dolazi, na čemu sam intenzivno radila proteklih mjeseci, i za što sam skupljala hrabrost da napokon podijelim s vama. Nadam se da ćete uživati!“

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni