Vije-sti

Alejuandro Buendija otkriva nam “Škrinjino”  ‘Blago’

Alejuandro Buendija otkriva nam “Škrinjino” ‘Blago’

Nakon što je objavio spotove za pjesme ‘Čepić’, ‘Kornjača’, ‘Gang Bang 2020’, ‘Dešperado’, ‘Dijagnoza’ i ‘D.O.O.’, Saša Antić aka Alejuandro Buendija sa svog kritički hvaljenog i nagrađivanog albuma “Škrinja” (nagrade Porin i Rock&Off za Najbolji album hip-hop glazbe) predstavlja video za pjesmu ‘Blago’. Simplicizam i nenametljivost video spota daju prednost dojmljivim stihovima koje zajedno s Antićem potpisuje Ivan Vuković aka Magellano.

“S velikim ponosom i zadovoljstvom predstavljam vam video spot za pjesmu ‘Blago’, meni najdražoj pjesmi sa “Škrinje”. Ova pjesma ima za mene posebno mjesto ne samo na albumu već i u čitavom mom radu. Radi se o još jednoj suradnji sa Magellanom, mojim velikim prijateljem i kolegom, što je za mene uvijek novo uzbuđenje i izazov, i otvaranje nekih novih umjetničkih i duhovnih dimenzija. Velika mi je čast i zadovoljstvo što je ovaj put u priču uletio i Tibor, kao snimatelj i redatelj spota, jer se radi o našem rap i video autoru bez premca, a ekipa TDKM u kojoj djeluje mi je muzički favorit kod nas. Do novih luka i novih obala, pozdravlja vas vaš Buendija. Ship ahoy! Ship ahoy!” 

Ponovo plovim, nema mira u luci, gavran na ramenu, trozubac u ruci..." - stihovi su koji otvaraju vrata u svijet “još jedne sjajne trans žanrovske teme s izvrsnom kombinacijom repanog i pjevanog dijela te slojevite i bogate zvučne slike koja išće barem pet-šest slušanja da bi se barem malko uhvatila sva njena raskoš.” – kako je ‘Blago’ u svojoj recenziji opisao kritičar Zlatko Gall.

Tekst nosi Antiću svojstvenu dubinu i kompleksnost, ovaj put s putovanjem kroz mora, borbu s olujama, susrete s nemanima, zmijama i aždajama na što se Magellano maestralo nadovezuje s još jednim svojim antologijskim versom.

‘Blago’ je Sašin favorit na albumu, u kojemu stihovima “gibam bubrezima” i “udri jače manijače” Buendija i Magellano daju hommage neprežaljenom muzičkom genijalcu Dini Dvorniku, a video zaključuju stihovima jednog od najvećih hitova Daleke obale ‘Od mora do mora’.

Složeni aranžmani i ritmovi, zajedno s upečatljivim repanjem i pjevanjem, stvaraju harmoniju koja ostavlja snažan dojam. Upravo zbog svoje raznolikosti i dubine, ova trans žanrovska tema traži vrijeme i pažnju slušatelja, pozivajući ih da urone u njezinu jedinstvenu atmosferu. Zaključni broj pruža iskustvo koje se ne zaboravlja – ‘Blago’ koje se mora podijeliti s ljubiteljima (ne samo hip-hop) glazbe.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni